Vietnam voert de lijst aan met op het gebied van crypto-acceptatie

Volgens een rapport van Chainalysis leiden opkomende markten de cryptocurrency-adoptie-index. Het rapport stelt ook dat landen met een lager middeninkomen een meerderheid van de posities in de top 20-landen innemen op het gebied van crypto-adoptie.

Het rapport, The 2022 Global Crypto Adoption Index, heeft een groot aantal crypto-transacties en andere gerelateerde statistieken over de hele wereld geanalyseerd. Dit heeft het gedaan om uiteindelijk iets te kunnen zeggen over de meest leidende landen op het gebied van acceptatie van cryptocurrencies.

Uit de gegevens blijkt dat landen met een lager middeninkomen de lijst van top 20-landen bezetten in termen van algemene indexscore. Deze landen zijn Vietnam, de Filippijnen, Oekraïne, India, Pakistan, Nigeria, Marokko, Nepal, Kenia en Indonesië. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn de enige twee landen die in deze top 20 staan die voortkomen uit de landen met een hoog inkomen. Hogere middeninkomenslanden zoals Brazilië, Thailand, Rusland, China, Turkije, Argentinië, Colombia en Ecuador staan ​​ook op de lijst.

In het tweede kwartaal van 2021 bereikte de wereldwijde acceptatie van cryptocurrency het huidige record, maar na de crash van 2022 is dit niveau aanzienlijk gedaald. De wereldwijde crypto-acceptatie blijft echter ruim boven het niveau van voor de bull-markt van 2019.

Twee jaar op rij is het Vietnam gelukt om zelfs de eerste plaats in te nemen in de acceptatie van cryptocurrency. In een rapport van mei 2022 van VnExpress staat dat blockchain-games, waaronder play-to-earn (P2E) en move-to-earn (M2E)-modellen, erg populair zijn in Vietnam.

Daarnaast kwam in het rapport naar voren dat China, ondanks het verbod op cryptocurrency, opnieuw in de top 10 van de index is beland nadat het in 2021 op de 13e positie stond. Vanuit de gegevens kan worden gesuggereerd dat het verbod ineffectief is of niet goed wordt gehandhaafd.

Ook is te zien dat er veel nieuwe investeerders bij zijn gekomen die waarschijnlijk zullen blijven in de bear-markt. Hierdoor zijn de ecosystemen in staat om, ongeacht de marktcyclus, te blijven uitbreiden. Bovendien onthulde het rapport dat veel beleggers werden aangetrokken door de stijgende crypto-prijzen van 2020 en 2021. Deze groep blijft echter grote bedragen investeren in virtuele activa.

Uit het rapport blijkt daarnaast dat individuen met een lager en hoger middeninkomen vaker crypto-activa gebruiken om geldovermakingen te maken en erin te investeren als waardeopslag in tijden van volatiliteit van fiat-valuta’s. Ook maakt deze groep vaker gebruik van stablecoins en Bitcoin, dan dezelfde groep in andere landen.

Verder benadrukte het rapport dat deze landen ook een groot rendement zien op hun investeringen in cryptocurrencies. Cryptocurrencies bieden voor hen unieke en tastbare voordelen in tijden van economische instabiliteit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!