Vietnam bereidt wettelijk kader voor om crypto-vriendelijk beleid op te zetten

Naar verluidt is Vietnam druk bezig met het uitvoeren van vooronderzoek om crypto-vriendelijk beleid op te zetten. Volgens Vietnamnet, een lokaal nieuwsmedium, heeft de vicepremier van het land drie ministeries geadviseerd om het onderzoek naar cryptocurrencies te versnellen en een wettelijk kader voor te bereiden voor het beheer van virtuele activa en valuta’s. Het zou hierbij gaan om het minsterie van Financiën, Justitie, Informatie en Communicatie samen met de Staatsbank.

Ontwikkeling van een wettelijk kader in Vietnam

Li Minh Khai, de vicepremier van Vietnam, heeft de drie ministeries de opdracht gegeven om onderzoekswerk uit te voeren met betrekking tot cryptocurrency-regulering en -bestuur. Daarnaast heeft de vice-premier het ministerie van Financiën ook opgedragen om verschillende juridische documenten te beoordelen die voorafgaande wijzigingen, toevoegingen of herzieningen vereisen om het wettelijke kader voor het beheer van virtuele activa te voltooien. Het kader zal worden ontworpen volgens de details die zijn uitgezet in een besluit dat in augustus 2017 werd aangekondigd. Dit besluit schetst in grote lijnen de totstandbrenging van een wettelijk kader voor het beheer van virtuele activa en valuta’s.

Het onderzoeksproject heeft als doel de aard van virtuele activa, elektronisch- en virtueel geld beter te begrijpen en bovendien nauwkeurig te kunnen toepassen volgens Vietnamese praktijk en buitenlandse ervaring. Daarnaast zal het project specifieke taken, banen en oriëntaties voorstellen om de wet op virtuele activa, elektronisch- en virtueel geld te ontwikkelen en te perfectioneren om risico’s die gerelateerd zijn te beheersen.

De regering van Vietnam heeft al eerder een paar voorstellen gedaan om de handel in cryptocurrencies in de regio te stimuleren. Toch zijn er nog geen concrete stappen ondernomen om de positie van het land te verbeteren. Met name de handel in cryptocurrency in Vietnam heeft de afgelopen tijd aanzienlijke tractie gekregen, met onderzoek waaruit blijkt dat op dit moment bijna 5,9 miljoen Vietnamese burgers cryptocurrency bezitten en geïnteresseerd zijn in het verkennen van diverse crypto-opties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!