future of bitcoin

The Future of Bitcoin, eerste Belgische Bitcoin conferentie

Binnen exact een maand, op zaterdag 8 oktober, wordt er in de Ghelamco Arena in Gent de eerste Belgische Bitcoin-focused conferentie, “The Future of Bitcoin” georganiseerd. Vorige maand spraken we de organisator en drijvende kracht achter het event, Levi Haegebaert.

Bitcoin voor beginners

Levi heeft de voorbije jaren een aardige reputatie opgebouwd in de Belgische media als betrouwbare opinie over de bitcoin- en cryptowereld. Hij schreef een educatief boek “Bitcoin voor beginners” en is sinds enkele jaren ook één van de organisatoren van de maandelijkse Bitcoin meet-up in Gent. Hij zal dus een bekend en graag gezien gezicht voor de Belgen onder onze lezers zijn. In de aanloop naar de conferentie stelden we hem enkele vragen.

“Wat heeft je gedreven om een Bitcoin conferentie in België te organiseren?”

Belgen spreken nog vaak met een negatieve ondertoon wanneer het over Bitcoin of crypto gaat. Jammer genoeg worden er nog steeds veel mensen dagelijks het slachtoffer van oplichting. Hoewel die niet persé iets te maken hebben met bitcoin, dragen die wel bij aan bepaalde onwaarheden die nog vaak welig tieren. Wanneer ik er bijvoorbeeld met mensen erover spreek in mijn directe omgeving, weten ze er wel iets over te vertellen, maar komen ze vaak niet verder dan weinig genuanceerde info. Dat het vooral criminelen zijn die bitcoin gebruiken of dat het een nutteloze energieverslinder is.

“Wat wil je precies bereiken door de conferentie te organiseren?”

Mijn voornaamste doelen zijn ten eerste België meer op de kaart zetten. België hinkt in vergelijking met onze buurlanden nog erg achterop op het bitcoin- en cryptotoneel. Waar er bijvoorbeeld in Nederland een dertigtal cryptobeurzen zijn, is er bij ons maar één. Ten tweede wil ik een groot probleem wat mee uit de wereld helpen, namelijk de scammers. Dat is helaas een gevolg van het gebrek aan kennis over  de materie. En dat is dan ook meteen de derde reden dat ik de conferentie organiseer, dat er meer educatie nodig is. Zo is de conferentie bovendien ook opgebouwd.

Grote verscheidenheid aan sprekers

Willem Middelkoop, Nederlands ondernemer en auteur

“Zo komt de Nederlandse ondernemer en auteur Willem Middelkoop spreken over de noodzaak van ‘sound money’. VTM-journalist en TV-gezicht Faroek Özgünes komt spreken over de relatie tussen bitcoin en crimininaliteit. De Nederlandse bitcoin miner Bert de Groot komt uitleggen hoe hij alternatieve manieren gebruikt om bitcoin te minen. Hij bedacht een manier die een win-win-relatie creëert tussen miners en bedrijven op een milieuvriendelijke manier. De Executive VP Cybersecurity & Innovatie van Mastercard komt spreken over de adoptiegraad. Een gespecialiseerd advocaat komt uitleggen wat de regels rondom digitale munten en belastingen zijn.”

“De bedoeling is de bezoekers een duidelijk beeld te geven over waar bitcoin nu staat en wat er nog in de toekomst te verwachten is. Vandaar ook de naam van het event, The Future of Bitcoin. Het voornaamste doelpubliek zijn mensen die een zekere nieuwsgierigheid hebben naar bitcoin. Niet zozeer naar de “OG’s” die er al jaren mee vertrouwd zijn. Hoewel ik er van overtuigd ben dat ik zelf ook nog iets zal bijleren. Het mooie aan een conferentie is dat mensen met dezelfde nieuwsgierigheid en interesses samenkomen, elkaar leren kennen en van gedachten kunnen wisselen.”

Wanneer zal de conferentie voor jou een succes zijn?

“Een conferentie is echt een succes als ze het volgende jaar terug georganiseerd wordt. En natuurlijk wanneer er  terugkerende bezoekers zijn (lacht). Wat ik overigens héél graag wil doen. The Future of Bitcoin conferentie zal plaatsvinden in de Ghelamco Arena in Gent. Daar waar in Brussel recent nog de Brussels Blockchain Week was en in Antwerpen het Web32 event werd georganiseerd, ben ik erg trots dat Gent nu de thuishaven zal zijn van België’s eerste bitcoin-focused event.”

The Future of Bitcoin conferentie vindt plaats op zaterdag 8 oktober in de Ghelamco Arena in Gent. Er zijn nog tickets beschikbaar aan democratische prijzen voor zowel een standaard bezoek (€99) als een whale pass (€169). Bij de whale pass zit nog een 3-gangen diner (bier en wijn inclusief!) met de aanwezige sprekers. Betalen kan uiteraard met euro’s of in bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN