Polygon mogelijk naar $1 na ondersteuning op Robinhood

Robinhood, de applicatie voor de handel in aandelen en crypto, heeft onlangs ondersteuning voor stortingen en opnames van MATIC-tokens op de Polygon-blockchain. Gebruikers kunnen profiteren van snellere transacties en lagere kosten dan Ethereum vanwege de Layer-2 blockchain oplossing. Daarnaast kunnen gebruikers MATIC overzetten zonder overbruggingekosten te betalen op het platform van Robinhood.

Deze nieuwe ontwikkeling kan ervoor zorgen dat de prijs van MATIC terug kan gaan naar $1, doordat er meer blootstelling is aan het token. Het hoofd van DeFi bij Polygon, Hamzah Khan, gaf het volgende aan:

“We zijn verheugd dat Robinhood on-chain-ondersteuning heeft geïntroduceerd voor MATIC-stortingen en -opnames, waardoor hun indrukwekkende reeks geïntegreerde services verder wordt verbeterd, waardoor toegang tot de Coinbase-portemonnee en Metamask mogelijk is.”

Ook krijgen gebruikers van Robinhood toegang tot DeFi, waarbij zij kunnen uitlenen, lenen, liquiditeit kunnen verstrekken en kunnen ruilen op de PoS-chain van Polygon. Hierbij kunnen er meerder gedecentraliseerde applicaties worden uitgekozen. Met meer dan 37.000 dApps op Polygon, zoals AAVE, Uniswap en Balancer zijn er genoeg opties.

In april van dit jaar had Robinhood het MATIC-token, samen met Solana (SOL), Compound (COMP) en Shiba Inu (SHIB), genoteerd op het platform. Gebruikers kunnen hierdoor kosten besparen en lange bevestigingstijden omzeilen. Ethereum Layer-2-schaaloplossing Polygon maakt lagere gaskosten en hogere doorvoer mogelijk zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.

Het MATIC-token toont kracht in een periode waarbij andere cryptocurrencies moeite hebben met de stijgende verkoopdruk. Op het moment van schijven wordt MATIC verhandeld voor een prijs van $0,83 met een minimale daling van 0,3% ten opzichte van 24 uur geleden. Ten opzichte van zeven dagen geleden is MATIC gestegen met bijna 2%.

Zodra de prijs van MATIC boven het weerstandsniveau van $0,85 weet uit te komen, ligt het niveau rond de $1 in het verschiet. Dit kan echter nog wat langer duren aangezien de prijs van MATIC nog niet boven dat niveau uitgekomen is. De recente ontwikkeling betreffende Robinhood kan echter wel een katalysator zijn voor een prijsstijging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!