Schuldeisers willen voorkomen dat Celsius de BTC-reserve vanuit mining gaat verkopen

Schuldeisers van Celsius willen voorkomen dat het failliete crypto-lendingplatform Bitcoin (BTC) dat het heeft gemined gaat verkopen. Eerdere pogingen van de CEO van Celsius om hen gerust te stellen werden bestempeld als leeg en vals.

Momenteel wordt de zaak behandeld in New York, waar Celsius faillissement heeft aangevraagd. In een brief aan de rechtbank schreven de advocaten van de schuldeisers dat het plan om de geminede tokens te verkopen niet diepgaan was beschreven. De schuldeisers beweerden echter niet dat zij totaal tegen het idee van verkoop waren.

Door hen werd beweerd dat ze meer informatie nodig hadden over de aard van de verkoop en hoe de fondsen van de verkoop zouden worden gebruikt. Er werd opgeroepen tot grenzen en transparantie van de kant van Celsius. Daarnaast is de rechtbank gevraagd om grenzen te stellen aan de verkoop.

Volgens Celsius bezit de dochteronderneming dat zich bezig houdt met mining meer dan 80.500 mining-platforms die ongeveer $750 miljoen waard zijn. Celsius Mining had in mei goedkeuring gevraagd voor een openbare notering op de aandelenmarkt en had plannen aangekondigd om tegen het einde van dit jaar meer dan 10.000 BTC te minen. Het bedrijf meldde een maand ervoor dat het meer dan 151.000 BTC in bezit had. Met de huidige prijzen is de waarde hiervan gelijk aan ongeveer $3,6 miljard.

De hoofdadvocaat van Celsius, Pat Nash, vroeg de schuldeisers vorige maand om een langetermijnvisie in te nemen. Er werd op aangedrongen om te wachten tot de marktprijzen herstellen, vanwege het feit dat Celsius Mining per dat 14,2 BTC genereert. Daarnaast hoopt het bedrijf dat het de activiteiten kan opschalen.

Het bedrijf heeft sindsdien zijn toon veranderd en de rechtbank gevraagd om de BTC om te zetten in fiat-valuta zodat het kan helpen zijn verplichtingen te betalen.

De CEO van Celsius, Alex Mashinsky, heeft deze week nog een verklaring afgeleverd aan de rechtbank, die door de schuldeisers als lege en valse beloften werden beschouwd. In de verklaring klaagden de schuldeisers dat terwijl Celsius eerder voorstander was van transparantie, waarna het grotendeels stil werd na de beslissing om activa te bevriezen.

Volgens de schuldeiser is de groep toegewijd om Celsius grondig te onderzoeken en mogelijk wangedrag op te sporen. Zij willen een resolutie nastreven die de waarde van Celsius zal maximaliseren ten gunste van de rekeninghouders en de ongedekte schuldeisers.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft ondertussen ook meer toezicht gekregen van de rechtbank over de plannen van Celsius om $409.000 aan ontslagvergoedingen te betalen aan 19 werknemers en om BTC te verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!