Mark Cuban legt uit waarom de SEC extreem hypocriet is

Mark Cuban, de miljardair-investeerder en ondernemer, heeft in interview recentelijk kritiek geleverd op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de manier waarop het omgaat met crypto. Cuban is meerderheidseigenaar van Dallas Mavericks, een professioneel basketbalteam. Ook is hij te zien in Shark Tank. Cuban gaf het volgende aan:

“De SEC is ongelooflijk hypocriet. Weet je, ze praten over het proberen investeerders te beschermen. Weten jullie wat Pink Sheets zijn?… Ik heb hier gisteren naar gekeken omdat iemand het me twee dagen geleden vroeg. Er zijn 16.750 Pink Sheet-aandelen … waarschijnlijk ongeveer hetzelfde als het aantal tokens. Er is nergens bescherming voor iemand die van de SEC komt, en dat valt al onder hun bevoegdheid.”

“Ze zouden je moeten beschermen. Er zijn fondsen, ETF’s en andere, die aandelen bevatten uit landen die helemaal geen SEC-achtige bescherming hebben. Het kan ze niet schelen. Je kunt ze nog steeds kopen en verkopen. Er zijn bedrijven die worden gekocht en verkocht op grote beurzen die helemaal geen controlerechten hebben. Je hebt geen idee of de cijfers kloppen.”

“En dus als de SEC binnenkomt en zegt dat ze investeerders willen beschermen tegen crypto, doen ze niet eens hun werk met het gebied dat ze geacht worden hun werk te doen, en dan heb je de kwestie van hun benadering van proberen het uit te zoeken. De SEC doet dit ding dat ‘regulering door middel van rechtszaken’ wordt genoemd, wat betekent dat ze niet naar buiten komen en zeggen: ‘hier zijn de regels waarvan we willen dat iedereen ze volgt, geef ons uw opmerkingen’. Ze doen wat ze deden met Coinbase. Ze vervolgen. En ze zullen je aanklagen en hun hoop is dat het resultaat van de rechtszaak dan een precedent wordt dat ze kunnen gebruiken om af te dwingen op de manier waarop ze het willen afdwingen.”

“Het is niet zo dat iemand vandaag de dag gewoon de SEC zou kunnen bellen en zeggen: ‘OK, we willen een token uitgeven… we hebben deze crypto-business, vertel ons wat we moeten doen’… Als gevolg hiervan is er al deze onzekerheid, en daarom je hebt meer crypto-bedrijven gezien in Singapore, de Bahama’s en de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden, al deze verschillende plaatsen, en mensen zijn bang om hier iets te doen.”

“En nu kijk je naar de grote bedrijven zoals Coinbase die banen creëren, en ze proberen het goed te doen … ze worden belazerd … Er was, ik ben het vergeten, welke politicus zei dat we het moesten doen het via de CFTC in plaats van de SEC, en ze hebben gelijk omdat de SEC er meer om geeft om meer advocaten in te huren dan om het op de juiste manier gedaan te krijgen.“

De miljardair sluit dus aan bij de lijst invloedrijke mensen binnen de investeer- en financiële sector. Eerder gaf de adviseur van Ripple (XRP) al aan dat de SEC zijn boekje te buiten gaat. De belegger die de huizencrisis van 2008 correct voorspelde, Michael Burry, had ook geen goed woordje voor de SEC. Vanuit de politieke hoek is er ook kritiek op het instelling. Senator Tomey gaf eerder vorige maand namelijk aan dat de situatie rond Celsius voorkomen had kunnen worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!