Telegram

Ripple-adviseur claimt dat SEC buiten zijn boekje gaat

Stuart Alderoty, algemeen adviseur van Ripple, heeft zich in een reek tweets uitgesproken tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Alderoty beweert dat de Amerikaanse toezichthouder de andere toezichthouder in het land, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), blijft degraderen naar de “kindertafel”.

De adviseur met meer dan 35 jaar aan juridische ervaring voegde eraan toe dat het de strategie van de regelgever is om verschillende projecten aan te vallen met zijn “regulering door handhaving” -benadering om zijn bereik buiten het domein van effecten uit te breiden.

Alderoty was echter niet de enige die zich negatief heeft uitgelaten over de manier waarop de SEC momenteel tracht de crypto-industrie te reguleren. In een recente tweet zei advocaat John Deaton, die een recente hoorzitting bijwoonde in de SEC v. LBRY-zaak, zei dat het “eng” was wat de SEC beweerde. “De SEC-advocaat zei in feite iets heel gevaarlijks”, zei hij in een vervolgvideo.

Volgens Deaton gaf de SEC-advocaat toe dat sommige mensen LBC-tokens hadden gekocht voor consumptie. Desalniettemin verwierp het bureau het nut-argument. Zijn advocaat voerde aan dat het er niet toe deed welk percentage tokens werd verkregen voor gebruik in plaats van investeringen. Daarom kan elke token worden geclassificeerd als een effect, zelfs als er enige winstverwachting was. Hij voegde hieraan toe:

“Ik wil dat je hier even over nadenkt, want dat is zo gevaarlijk … Het is gewoon een paraplu die allerlei soorten activaklassen toe-eigent.”

Deaton is van mening dat de definitie zelfs van toepassing zou kunnen zijn op Bitcoin, ondanks het feit dat SEC-voorzitter Gary Gensler zelf verklaarde dat ‘s werelds grootste cryptocurrency een handelsartikel is. Alderoty maakte een vergelijking tussen crypto en goud in een poging het argument van de SEC te ontkrachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN