Coinbase is listing for US$100 billion on Nasdaq

Coinbase wordt onderzocht door de SEC, BTC reageert met daling

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde vandaag tot $21.000 nadat er werd onthuld dat de SEC een onderzoek heeft gestart naar de cryptocurrency-exchange, Coinbase.

Rapporten kwamen naar voren waarin bleek dat Coinbase juridische problemen heeft gekregen over de handel in effecten. BTC reageerde op het nieuws door te zakken naar $21.000 van het niveau boven de $22.000. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk een onderzoek ingesteld naar Coinbase waarin wordt gekeken naar of de exchange gebruikers in staat had gesteld om niet-geregistreerde effecten te verhandelen.

De SEC is inmiddels verwikkeld in een brede strijd tegen de Amerikaanse crypto-industrie. Matthew Hyland had hierover het volgende te zeggen:

“Ironisch genoeg waren de euforische piekgebeurtenissen van de Bull Market dat Tesla #Bitcoin en Coinbase IPO’ing op de beurs kocht Nu in de afgelopen week heeft Tesla verkocht en wordt Coinbase onderzocht door de SEC.”

De crypto-analist, Mark Cullen, benadrukte eerder dat Bitcoin het niveau van $21.000 moet houden als support-level. Volgens hem is dit niveau cruciaal voor de bulls om controle te kunnen houden. Hij zei het volgende:

“Het 21k-niveau voor BTC is superkritiek voor de bulls om vast te houden als ze enige hoop hebben dat dit weer een bullish houding zal krijgen. Een sluiting van de 4 uurs onder dat niveau en de bitcoin-bal is goed en echt in de bears-rechtbank.”


Crypto Tony, een handelaar, bekeek een lager niveau als een lokale bodem, maar waarschuwde dat een diepere daling een waarschijnlijke uitkomst was. Hij gaf het volgende aan:

“$20.700 is mijn doel voor deze daling, volgens mijn grafiek van gisteren. Op zoek naar op zijn minst nog een daling naar dat niveau, maar ik denk dat we dieper zakken‼️”

Volgens Coinbase is de exchange allesbehalve passief geweest in het Amerikaanse debat over de regelgeving. Vorige week werd er een blogpost uitgebracht waarin werd gesteld dat de SEC van koers zou moeten veranderen. Hierin stond onder andere:

“Als de Commissie een open proces start waar we allemaal input kunnen leveren, kijken we ernaar uit om onze gedachten te delen over hoe we de belangrijke vragen kunnen beantwoorden die onze petitie oproept, en we zouden anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen.”

“We zijn het misschien niet over elke stap eens, maar het is van cruciaal belang dat dit een open en transparant proces is, waarbij het publiek de kans krijgt om hun mening te geven. Beleidsvorming op dit niveau is veel te belangrijk om in een zwarte doos te doen.”

De aandelen van Coinbase kregen wel een harde klap te verwerken. De aandelen daalden namelijk met 5,3%, wat in de aandelenmarkten geldt als een zwaar verlies.

Ethereum kan het dieptepunt halen

Een vergelijkbare stemming was zichtbaar op de altcoin-markten, waarbij een analist een terugkeer voorspelde naar $1.000 voor Ethereum (ETH), zelfs voordat het grootste deel van de verliezen van Bitcoin werkelijkheid werd. ETH was tot vorige week de best presterende crypto van juli, maar ging de afgelopen dagen flink onderuit. Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld voor een prijs van $1.412. Trader1SZ zei het volgende op Twitter:

“Ik hou niet van de manier waarop ETHUSD eruitziet … ik denk dat zelfs als het hoger wil gaan, het logischer is om de dieptepunten weg te nemen … wat betekent dat BTC lager zou kunnen drukken. Ik ga mijn BTC long verwijderen. Als het laag is, ga ik weer hogerop nadat de low er is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN