Vasil-hard fork opnieuw vertraagd, wat is de impact op ADA?

De langverwachte hard fork van Cardano (ADA), de Vasil-hard fork, is opnieuw vertraagd wegens verdere tests dat zorgt voor een soepele lancering. Het was de bedoeling dat de Vasil-hard fork eind juli zou worden toegepast, maar de technologiemanager bij IOHK, Kevin Hammond, onthulde vandaag dat er nog een paar weken vertraging zou kunnen zijn.

De prijs van de native cryptocurrency van Cardano, ADA, heeft in de afgelopen weken tekenen van kracht getoond door de toenemende interesse van whales en investeerders. Ondanks de FUD rond de renteverhogingen van de Fed, verkeerde ADA al een langere tijd in een milde uptrend. Zal deze uptrend nu breken door het uitstellen van de Vasil-hard fork?

De Vasil-hard fork zal de schaalbaarheid en de prestaties van de Cardano-blockchain enorm verbeteren. In juni werd door de IOHK bevestigd dat er een geen grote bugs aanwezig zijn, maar dat er nog wel 7 bugs zijn. Daarnaast waren er enkele tests om ervoor te zorgen dat alles zou werken zoals werd verwacht.

Nu hebben IOG’s vice-president Tim Harrison en technologiemanager Kevin Hammond op de Cardano 360 onthuld dat de Vasil-hard vork vertraging zal oplopen als gevolg van verder testen, toegangsproblemen en kleine voorbereidingen. Er werd gesteld:

“Vanuit waar we nu zijn, kan het natuurlijk nog een paar weken duren voordat we naar de eigenlijke Vasil-hard fork gaan. Dit is ongelooflijk belangrijk. Alle gebruikers moeten klaar zijn om door de hard fork te gaan om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, zowel voor hen als voor eindgebruikers van de Cardano-blockchain.”

Tim Harrison beweert dat dit ervoor zal zorgen dat stake pool operators (SPO’s), exchanges, ontwikkelaars en gebruikers klaar zijn voor de uitrol van Vasil hard fork.

On-chain-gegevens hebben ondertussen aangetoond dat de handelsvolumes van Cardano (ADA) gedaald zijn als gevolg van een verminderde sociale media-activiteit van Cardano, met in het bijzonder tweetvolume. Dit laat zien dat mensen denken dat ze geen nieuwe informatie krijgen van IOHK of Cardano over de hard fork. Het netwerk van Cardano heeft echter wel een sterke activiteit van ontwikkelaars geregistreerd. Er zijn namelijk meer dan 1000 projecten in ontwikkeling.

De prijs van ADA is in de afgelopen twee maanden in de buurt gebleven van het niveau rond de $0,50, met $0,43 als belangrijk support-level. Ook technische indicatoren zoals de MACD en de RSI zien er bullish uit voor de prijs van ADA. De combinatie van factoren kunnen ervoor zorgen dat er een enorme prijsstijging in het verschiet zit voor Cardano. Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld voor een prijs van $0,53, met een stijging van meer dan 5% ten opzichte van 24 uur geleden.

De crypto-expert, Michaël van de Poppe, heeft gezegd dat altcoins klaar zijn voor een run van 100% tot 200%. Volgens hem zal de Vasil-hard fork ervoor zorgen dat Cardano binnenkort boven $1 kan stijgen. Als er wordt gekeken naar andere hard forks, kan er worden geconcludeerd dat de prijs net na een hard fork stijgt.

Rudo Viljoen, een andere handelaar, sprak ook zijn steun uit voor Cardano en zei dat ADA een koopkans signaleert op de lange termijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!