CEO van CryptoQuant heeft indictoren gedeeld die de bodem van Bitcoin signaleren

Volgens de CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, signaleren de meeste cyclische Bitcoin-indicatoren dat Bitcoin het dieptepunt bereikt heeft. Hij zei daarnaast dat het openen van een shortpositie op Bitcoin momenteel riskanter is dan normaal, vanwege de onderdrukte indicatoren.

In een tweet toonde de CEO zes indicatoren die door handelaren en investeerders gebruikt worden om de huidige toestand van de markt in te schatten. Ook kan het potentieel van een bounce worden opgemaakt vanuit de on-chain-gegevens, zoals het MVRV-ratio en de gerealiseerde winst/verlies. Hij tweette het volgende:

“De meeste #Bitcoin cyclische indicatoren zeggen de bodem. Ik weet niet zeker hoe lang het zou duren voor consolidatie in dit bereik. Het openen van een grote shortpositie lijkt hier geen goed idee, tenzij je denkt dat $BTC naar nul gaat.”

De eerste indicator die door Ju behandeld wordt, is de verhouding tussen niet-gerealiseerde winst en verlies. Deze indicator wordt gebruikt om te bepalen of het hele netwerk zich in staat van verlies of winst verkeert. Hierbij is een waarde boven de nul een indicatie van winst en een waarde onder de nul een indicatie van verlies.

Op basis van historische gegevens ging de prijs van Bitcoin hard omhoog zodra de waarde van deze indicator onder de 0 zakte. De laatste twee keren dat dit gebeurde was tijdens de bear-markt van 2018 en de coronadip van 2020, waarna de prijs van Bitcoin een aanzienlijke rally zag. Op dit moment is de prijs van Bitcoin op weg naar het dieptepunt van 2019 wat tevens het startpunt was van de rally in 2021.

De CEO besteedde ook aandacht aan de Miner’s Position Index, welke het volume van het aanbod weerspiegelt dat in handen is van de Bitcoin-miners. Door de aanhoudende downtrend hebben de meeste miners en miners-bedrijven hun maandelijkse bezit aan Bitcoin verkocht om de kosten te kunnen dekken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Position Index aangeeft dat er maar weinig Bitcoin in bezit van de miners is. Historisch gezien duidt dit gegeven op een signaal dat de bodem bereikt zou kunnen zijn. Hierbij zal er ook niet zo’n grote verkoopdruk zijn op de weg naar boven.

Op het moment van schrijven verhandelt Bitcoin van eigenaar voor $20.594, met een bescheiden prijsstijging van 1,1% in de afgelopen 24 uur.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!