Whales blijven Bitcoin kopen, ondanks waarschuwingen

Deze week daalde BTC tot onder het psychologische niveau van $30.000 als gevolg van wijdverbreide angsten over de ontkoppeling van UST. Dit bloedbad heeft zich voortgezet bij handelaren die vreesden dat andere grote stablecoins een soortgelijk pad zouden kunnen volgen. Op donderdag onderging USDT, de grootste stablecoin ter wereld, hetzelfde lot nadat het op sommige beurzen tot $0,95 was gedaald.

In de nasleep van deze “van speculatie afgeleide angst”, heeft Bitcoin afstand gedaan en wordt momenteel verhandeld op $29.000 nadat het donderdagochtend kort was gedaald tot $26.700. Het niveau van $28.000 wordt beschouwd als een zeer beslissend gebied, aangezien de prijs vorig jaar van dat gebied afkaatste voordat een aanhoudende bull-turn naar $64.000 werd getrokken.

Dat gezegd hebbende, lijkt de recente daling een hoge mate van activiteit te hebben aangewakkerd onder Bitcoin-whale die nu bezig zijn met het kopen van de dip. Santiment-feed schreef het volgende nadat de koers onder $30.000 was gedoken:

“Er is duidelijk bewijs dat Bitcoin-whale-adressen de daling van BTC onder de $30k beschouwen als een evenement om te accumuleren. Santimentfeed zag het hoogste aantal transacties sinds januari van meer dan $100k, en hun voorraad BTC neemt toe.”

In een andere tweet op woensdag meldde Santiment dat de hoeveelheid Bitcoin die dagelijks tussen adressen beweegt deze week boven de 300k was gestegen. Het tweette het volgende:

“We hebben dit niveau van activiteit niet meer gezien op het BTC-netwerk sinds februari. Bulls en bears zijn het meest gepolariseerd die we in lange tijd hebben gezien.”

Op woensdag deelde crypto-analysebedrijf CryptoQuant echter een grafiek die aantoont dat de BTC Exchange Whale Ratio een 4,5-jaars hoogtepunt van 72H SMA had bereikt. De exchange whale ratio is de relatieve grootte van de top 10 instroomtransacties ten opzichte van de totale instroom. In een bullmarkt blijft het vaak onder de 85%, terwijl het in een bearmarkt boven de 85% blijft.

Het bedrijf heeft gewaarschuwd voor een op handen zijnde daling als deze ratio blijft stijgen, zoals te zien was vóór de megadump van 2018. Volgens de pseudonieme Twitter-quant “IT Tech” bevinden kleine houders en een deel van de langetermijnhouders zich in paniek en verkopen ze met verlies. Het tweette het volgende:

“Alleen LTH die Bitcoin HODL van meer dan 18 miljoen heeft, verkoopt winst totdat de prijs onder de $13k is. Definitieve capitulatie in volle gang. Als de prijs onder is, komen we in een bearmarktfase.”