MicroStrategy loopt risico op liquidatie van enorme BTC-positie

De prijs van Bitcoin is onder de $25.000 gedoken en is daarmee dicht bij een kritiek niveau gekomen voor MicroStrategy, vanwege hun enorme BTC-positie in een margincontract dat op $21.000 geliquideerd zal worden.

Tijdens de winstoproep op 3 mei beschreef de nieuwe Chief Financial Officer, Phon Le, het onderpandmechanisme op de Bitcoin-positie van MicroStrategy en vertelde hij investeerders dat het bedrijf niet meer geld in hun posities hoeft te steken.

In feite moet Bitcoin gehalveerd worden voordat er een margin-liquidatie plaats kan vinden. Mocht de prijs van Bitcoin dalen tot $21.000, hoeft er nog geen nood aan de man te zijn. Het bedrijf kan er namelijk voor kiezen om het aantal Bitcoin in het onderpandpakket te verhogen, waardoor er geen liquidatie zal plaatsvinden rond de $21.000.

Le vertelde bovendien aan de raad van bestuur dat de eerste margestorting zou worden ontvangen nadat Bitcoin onder de helft van hun gemiddelde invoer zakte, die $42.000 bedroeg. Momenteel is Bitcoin het niveau rond $23.000 aan het testen wat slechts $2.000 verwijderd is van liquidatie.

MicroStrategy bereidt zich voor op een margestorting, maar beleggers maken zich niet zoveel zorgen vanwege de enorme hoeveelheid liquiditeitsmiddelen waarover het bedrijf beschikt. De beschikbare financiering van het bedrijf is meer dan voldoende om de bestaande positie te financieren en een nieuwe te openen.

Hun volgende positie kan volgens de Dollar Cost Averaging het grootste deel van hun verliezen dekken zodra Bitcoin terugkeert naar hogere niveaus. Saylor heeft echter Bitcoin in het verleden op lokale toppen gekocht, wat geen goed nieuws is voor investeerders.

Na onverwacht slechte inflatiegegevens begonnen risicovolle activa snel aan waarde te verliezen toen handelaren en beleggers hun posities herverdeelden in veiligere opties zoals grondstoffen en obligaties. Vanwege het risicovolle karakter werd de markt voor cryptocurrency ook het slachtoffer van massale uitstroom omdat er niet langer voldoende vraag was naar risicovolle activa.