CEO Microstrategy ontkracht gerucht over verkoop Bitcoin

De CEO van het aan Nasdaq genoteerde bedrijf Microstrategy heeft het gerucht ontzenuwd dat zijn bedrijf in stilte Bitcoin (BTC) zou hebben verkocht. Hij legde uit dat als een bedrijf dat wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC), veranderingen in bitcoinbezit openbaar moeten worden gemaakt aan aandeelhouders via SEC-dossiers.

Microstrategy’s CEO wijst erop dat alle Bitcoin-verkopen openbaar moeten worden gemaakt aan SEC en aandeelhouders


Deze week deed het gerucht de ronde op sociale media dat het op de Nasdaq genoteerde pro-bitcoin softwarebedrijf Microstrategy in stilte zijn BTC zou hebben verkocht.

Microstrategy CEO Michael Saylor ontkrachtte vrijdag in een tweet het gerucht. Hij legde uit dat Microstrategy, als gereguleerd bedrijf onder de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), verplicht is om elke belangrijke verandering in de bedrijfsstrategie bekend te maken aan de aandeelhouders via SEC-dossiers.

Daarnaast benadrukte de directeur dat SEC-dossiers openbare documenten zijn die “voor iedereen beschikbaar zijn”. Hij merkte verder op dat materiële veranderingen het verwerven en bezitten van bitcoin omvatten, evenals het aanbrengen van wijzigingen in crypto-belangen.

Hoewel sommige mensen de uitleg van Saylor waarderen, zijn sommigen nog steeds sceptisch en kiezen ervoor om te geloven dat het gerucht dat Microstrategy bitcoin verkoopt waar is.

Saylor is een fervent voorstander van BTC. Hij heeft herhaaldelijk gezegd dat hij zijn munten niet snel zal verkopen en dat hij ze wel honderd jaar zal houden. In februari zei de Microstrategy-baas:

“Ik zie bewijs van veel meer institutionele adoptie, grotere adoptie onder macro- en andere hedgefondsen.”

In december vorig jaar voorspelde hij dat de prijs van bitcoin 6 miljoen dollar zou kunnen bereiken.

Eerder deze maand gaf zijn bedrijf nog eens 200 miljoen dollar uit aan de aankoop van bitcoin, waardoor zijn totale bezit steeg tot 129.218 BTC. Microstrategy verkreeg een bitcoin-ondersteunde lening om de extra munten te kopen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!