Bitcoin computerspel

Bitcoin valt kort onder de $20.000 na zwakte op de aandelenmarkten

De prijs van Bitcoin (BTC) is in deze ochtend kort onder de $20.000 gekomen. Dit viel gelijk met vertoonde zwakte op de Aziatische beurzen die gemiddeld 1,4% tot 2,1% lager stonden dan hun openingskoers de dag ervoor. Ook verloor S&P 500 2%, terwijl de Nasdaq zelfs 3% in de min ging.

Bitcoin daalde dus vanwege de correlatie met de aandelenmarkten. De macrofactoren gaven weinig bullish signalen af en er was dus geen reden om de lagere niveaus niet te bezoeken. Crypto-analist, Michaël van de Poppe, schreef het volgende op Twitter:

“Bitcoin geeft die correctie, anticipeerde op een potentieel dieptepunt van $ 20,3K.” We krijgen $20,1K, want dat is de tweede belangrijke… Ik zou graag zien dat het hier stand houdt en aanvullende bevestiging op LTF. Als dat niet het geval is, volgt $ 19,3-19,5K voor ondersteuning.”

Anderen waren echter nog steeds optimistisch over het potentieel van BTC om de aanval in te zetten op de hogere niveaus. De on-chain-gegevens kunnen namelijk nog steeds een indicator zijn dat BTC op de korte termijn het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken kan aanvallen. Het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken geldt als een belangrijk ondersteuningsniveau in een bear-markt, dat sinds juni als weerstand functioneert.

Bron: Twitter

“Bitcoin ook op de lange termijn zeer risicovol”

Veel analisten geloven daarnaast dat risicovolle activa, zoals crypto, op de lange termijn kan blijven dalen zodra de macrofactoren en beschikbare economische kracht niet verbeteren. Deze stemming volgt een voorspelling van Michael J. Burry, een Big Short-investeerder, op. Hij voorspelde dat de Federal Reserve in 2022 zou afzien van haar inflatieversterkend verkrappingsbeleid (QT) en zou terugkeren naar meer accommoderende omstandigheden. Burry plaatste op 27 juni de volgende tweet:

“Deflatoire pulsen van dit- -> desinflatie in CPI later dit jaar –> Fed keert zichzelf terug op rentes en QT –> Cycli.”

Hierop reageerde onder andere de het populaire Twitter-account, TXMC Trades. In de tweet werd het volgende aangegeven:

“Ondanks de dromen van ontkoppelaars, is het onwaarschijnlijk dat #Bitcoin op een duurzame manier zal groeien, tenzij de economie ook een significante verbetering laat zien, aangezien ze onmiskenbaar met elkaar verbonden zijn. Met regionale gegevens die in de richting van krimp afglijden, blijft het pad op korte termijn onaantrekkelijk.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN