Crypto Nieuws

Nieuwe president van Colombia is cryptocurrency-supporter

De onlangs verkozen president van Colombia, Gustavo Petro, die Iván Duque Márquez vervangt als president van het land op 7 augustus voor vier jaar na het winnen van de verkiezingen op zondag, heeft eerder wat opvallende uitspraken gedaan omtrent cryptocurrencies.

Enkele van de opmerkingen van de verkozen president uit 2021 waren een reactie op het idee van de president van El Salvador, Nayib Bukele, om door vulkaan aangedreven cryptominers te bouwen, waarin hij suggereerde dat het land de natuurlijke hulpbronnen van zijn westelijke kustlijn zou gebruiken om crypto te minen. Hij zei destijds het volgende:

“Virtuele valuta is pure informatie en dus energie.”

Dit was echter niet de enige keer dat Petro zich positief uitsprak over de ontluikende markt. De verkozen president dook in december 2017 op social media, kort na een grote bull run, om te spreken over de “kracht” van Bitcoin (BTC). Petro liet destijds doorschemeren dat cryptocurrencies zoals BTC de macht van de overheid en traditionele banken konden wegnemen en teruggeven aan de mensen. Hij tweette het volgende:

“Bitcoin verwijdert de uitgiftebevoegdheid van de staten en de heerschappij van de valuta van de banken. Het is een gemeenschapsvaluta die is gebaseerd op het vertrouwen van degenen die er transacties mee uitvoeren, aangezien het is gebaseerd op de blockchain, wordt vertrouwen gemeten en groeit, vandaar zijn kracht.”

Nu Petro in augustus aantreedt, zal de politicus die velen hebben beschreven als “links” zich aansluiten bij andere wereldleiders die beleid hebben uitgevaardigd of anderszins hebben gesproken ten gunste van crypto-adoptie. Bitcoin is sinds september 2021 geaccepteerd als wettig betaalmiddel in El Salvador. In april keurde de wetgevende macht van Panama een wetsvoorstel goed dat een regelgevend kader voor crypto zou hebben gecreëerd, maar president Laurentino Cortizo sprak in juni gedeeltelijk zijn veto uit over de maatregel, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over het witwassen van geld.

Met ongeveer 52 miljoen mensen die in Colombia wonen, is de Zuid-Amerikaanse natie één van de meest actieve op het gebied van cryptohandel in de regio, volgens gegevens verzameld door Usefultulips. In februari lanceerde de grote Latijns-Amerikaanse cryptocurrency-beurs Bitso in Colombia als onderdeel van een poging om adoptie en financiële inclusie te bevorderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN