Binance schort opnames van LUNA en UST tijdelijk op

De grootste cryptocurrency-exchange op het gebied van dagelijks handelsvolume, Binance, heeft onlangs aangekondigd dat opnames van LUNA en UST op het Terra (LUNA) Network tijdelijk zijn opgeschort.

De aankondiging werd op 10 mei door Binance op zijn ondersteuningspagina gedaan en erin werd vermeld dat de opnames van LUNA- en UST-tokens op het Terra Network tot nadere orde zijn opgeschort. Binance noemde als reden dat er sprake is van een groot aantal lopende opnametransacties. Het hoge aantal in lopende opnametransacties kan worden toegeschreven aan de traagheid en de congestie van het netwerk.

De aankondiging werd door Binance afgesloten door te zeggen dat opnames van LUNA en UST zullen worden hervat zodra het team van Binance het Terra Network stabiel genoeg acht en het aantal lopende transacties is verminderd.

UST lijkt in een catastrofale neerwaartse spiraal te zitten, waardoor het van de dollar is losgekomen en op 10 mei is gedaald tot $0,6841. Vanwege de dalende prijs van UST, wordt de prijs van LUNA ook naar beneden gesleept, wat als voornaamste reden kan worden gezien van de onstabiliteit van het Terra-netwerk.

Vanwege de ontkoppeling van UST met de dollar is er sprake van netwerkonzekerheid en instabiliteit. Dit heeft op zijn beurt geleid tot veel hangende opnames op Binance. De congestie werd verder verergerd door de investeerders en HODLers van UST en Terra, die in grotendeels in paniek zijn geraakt.

Het is not niet duidelijk wanneer het Terra Network zich zal stabiliseren. Hetzelfde geldt voor de koppeling van UST aan de dollar. De Luna Foundation Guard (LFG), die ervoor zorgt dat UST zijn koppeling aan de dollar handhaaft, heeft echter de schade beperkt in een poging verdere verliezen te beperken en de stablecoin terug te brengen naar $1,00.

In de afgelopen maanden kwam het Terra Network juist positief in het nieuws. Zo kondigde het aan dat het $10 miljard aan BTC zou kopen om te fungeren als onderpand voor UST. Tijdens deze bullishe maanden van LUNA steeg de prijs naar all-time highs, waar nu dus een stuk minder van over is.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!