Polkadot

Polkadot introduceert krachtig berichtensysteem, genaamd XCM

Polkadot (DOT) is nog steeds op een missie om de ontwikkeling van zijn platform te bevorderen. Polkadot is een genomineerde proof-of-stake Blockchain (NPoS) die de overdracht van tokens en gegevens tussen cross-blockchains mogelijk maakt. Nu heeft het bekende blockchain-project de lancering van XCM aangekondigd, wat een berichtensysteem is dat de communicatie tussen verschillende parachains bevordert. Het officiële account van Polkadot ging naar Twitter om het nieuws te delen. Het zei het volgende:

“Na het passeren van de stemming in de gemeenschap, is v0.9.19 ingevoerd op Polkadot. Deze upgrade omvatte een batchoproep die de runtime van Polkadot opwaardeerde om parachain-naar-parachain-berichten via XCM mogelijk te maken.”

In een uitgebreide blogpost legt Polkadot uit dat XCM, naast een cross-chain, ook een cross-consensus platform is. Het doel van het platform is vooral om de communicatie te vergemakkelijken over ideeën die worden overgedragen tussen ketens, pallets en smart contracts, evenals bruggen en sharded enclaves zoals Polkadot’s Spree. Bovendien is XCM ook efficiënt voor transacties met ketens met een transactieformaat waar gebruikers misschien niet zo bekend mee zijn. De blogpost legde het als volgt uit:

“Bij ketens waarvan de bedrijfslogica weinig verandert (bijvoorbeeld Bitcoin), blijft het transactieformaat – of het formaat dat door portefeuilles wordt gebruikt om instructies naar de keten te sturen – voor onbepaalde tijd exact hetzelfde, of op zijn minst compatibel, voor onbepaalde tijd.”

Polkadot maakte ook bekend dat Statemint, de parachain waarmee een groot aantal entiteiten hun activa op het Polkadot-netwerk kunnen inzetten, ook een upgrade heeft ondergaan. Met name zal de upgrade gebruikers in staat stellen hun NFT’s te minten. Ze kunnen hun DOT-tokens ook verzenden met Relay Chain.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN