Deze op Polkadot-gebaseerde altcoin heeft veel potentie

De gastheer van het populaire cryptokanaal Coin Bureau zegt dat een nieuwe Ethereum-compatibele altcoin gebouwd op Polkadot (DOT) een “veelbelovende toekomst” voor zich zou moeten hebben.

In een nieuwe video vertelt de pseudonieme gastheer Guy aan zijn twee miljoen YouTube-abonnees dat hij zijn oog heeft laten vallen op Moonbeam (GLMR), een van de eerste volledig operationele parachains op Polkadot.

De analist merkt op hoe PureStake, het bedrijf dat Moonbeam ontwikkelt, middelen toewijst om on-chain integraties te implementeren, partnerships op te bouwen en bounty programma’s toe te voegen:

“Onder deze implementaties en integraties van het ecosysteem bevinden zich een groot aantal DeFi (gedecentraliseerde financiën), GameFi en NFT (non-fungible token) projecten, wat betekent dat PureStake zijn ogen zou kunnen richten op het mogelijk bouwen van een eigen Moonbeam-ready NFT marktplaats of misschien zelfs een GameFi protocol.”

Ondanks het potentieel van Moonbeam, zegt Guy dat de parachain een aantal uitdagingen heeft voor zijn groei:

“Buiten het Polkadot ecosysteem is Moonbeam niet het enige project dat EVM compatibiliteit en cross-chain oplossingen levert. Er is dus concurrentie binnen deze specifieke sector, en een groot aantal concurrerende protocollen, waarvan sommige veel meer gebruikersadoptie hebben, en DApps (gedecentraliseerde applicaties) ingezet.

Je moet je ook afvragen hoe enthousiast mensen zijn om Ethereum-gebaseerde dApps te implementeren op het Polkadot netwerk. Het lijkt erop dat het Polkadot ecosysteem de laatste tijd minder aandacht heeft gekregen.

ETH-ontwikkelaars lijken meer van plan om te bouwen op ETH layer-2s zoals Arbitrum of Optimism of op alternatieve layer-1s zoals Avalanche of Fantom. Uiteindelijk, zoals met de meerderheid van nieuwe en opkomende blockchain netwerken, zal hun toekomst en algemeen succes echt afhangen van de hoeveelheid adoptie die ze erin slagen te bereiken.”

De analist geeft een positieve langetermijnvisie voor Moonbeam, waarbij hij de functies aanhaalt die volgens hem mogelijk een aantal van de huidige problemen met blockchains kunnen aanpakken, waaronder de problemen die massale adoptie en real-world use cases belemmeren. Hij concludeerde met:

“Ik zal zeggen dat ik een veelbelovende toekomst zie voor Moonbeam. Het zou namelijk wel eens de creatie van echt dynamische en veelzijdige blockchain-architecturen mogelijk kunnen maken.

Omdat Moonbeam een op Polkadot gebaseerde parachain is, sluit het bovendien aan bij het idee dat toekomstige blockchains een verscheidenheid aan gespecialiseerde functies zullen moeten uitvoeren en van nature een breed repertoire aan mogelijkheden zullen moeten bezitten.”