Bankgigant: Metaverse is de parel van de toekomst

Bankgigant Citi denkt dat meer dan 60% van de wereldbevolking tegen 2030 gebruik zou kunnen maken van de metaverse.

In een nieuw rapport zegt de multinationale financiële instelling dat de totale bereikbare markt van de metaverse in de komende acht jaar kan groeien tot tussen de 8 en 13 biljoen dollar.

De omvang van de wereldwijde metaverse markt werd in 2021 geschat op ongeveer 38,85 miljard dollar, volgens de leverancier van bedrijfsgegevens Statista.

Citi legt uit:

“Vandaag is de populairste manier om de metaverse te ervaren via een videogame die wordt gespeeld op een virtual reality (VR) headset. Maar in het volgende rapport bespreken we de mogelijkheid dat de metaverse zich ontwikkelt in de richting van de volgende iteratie van het internet, of Web3. Deze ‘Open Metaverse’ zou eigendom zijn van de gemeenschap, door de gemeenschap worden bestuurd, en een vrij interoperabele versie zijn die privacy by design garandeert.

Gebruikers zouden steeds meer toegang moeten krijgen tot een groot aantal gebruiksmogelijkheden, waaronder handel, kunst, media, reclame, gezondheidszorg en sociale samenwerking. Een apparaat-agnostische metaverse zou toegankelijk zijn via pc’s, spelconsoles en smartphones, wat resulteert in een groot ecosysteem.”

Om op te schalen zal de metaverse echter aanzienlijke investeringen in infrastructuur nodig hebben, aldus de bankgigant. Citi concludeerde met:

“De content streaming omgeving van de metaverse zal waarschijnlijk een verbetering van de computationele efficiëntie vereisen van meer dan 1000x het huidige niveau. Investeringen zullen nodig zijn op gebieden als computing, opslag, netwerkinfrastructuur, consumentenhardware en gameontwikkelingsplatforms.”

Citi voorspelt dat verschillende vormen van cryptocurrency de metaverse zullen “domineren”, maar de financiële instelling merkt ook op dat crypto waarschijnlijk naast fiatvaluta’s, stablecoins en central bank digital currencies (CBDC’s) zal moeten bestaan.

Investeren in de Metaverse

Zekerheid behalen we met een ETF. Voor meer risico kan je beleggen in Metaverse aandelen. En als je wilt speculeren kan je kiezen voor de cryptovaluta. In alle gevallen dien je wel goed op de risico’s te letten.

De beste metaverse aandelen en metaverse ETF’s zijn flink gedaald ten opzichte eind 2021. Nu ontstaan er grote kansen voor lange termijn beleggers. Bekijk goed welke bedrijven een aantrekkelijke aandelenprijs hebben en tevens een sterk toekomstpotentieel voor winstgevende groei. Koop wanneer andere angstig zijn. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om in crypto’s te investeren. Metaverse coins zijn bijvoorbeeld The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!