Instagram nieuws

Instagram is NFT-markt “actief aan het verkennen”

Instagram zou het nieuwste bedrijf kunnen zijn dat NFT’s omarmt naarmate de hype omtrent de digitale kunstmarkt steeds groter wordt, aangezien Adam Mosseri, CEO van Instagram, in een recente Q&A liet doorschemeren dat het bedrijf de ruimte “actief aan het verkennen was”. Hij zei het volgende via zijn eigen IG-account:

“Nog niets aan te kondigen, maar we zijn zeker actief bezig met het verkennen van NFT’s en hoe we ze toegankelijker kunnen maken voor een breder publiek. Ik denk dat het een interessante plek is waar we kunnen spelen, en ook een manier om makers hopelijk te helpen.”

Indien geïmplementeerd, zouden de ruim 1,1 miljard gebruikers van de social media-gigant gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot NFT’s, wat een enorme boost zou zijn voor de gehele cryptocurrency-markt.

Het is echter niet de eerste keer dat de Instagram gekoppeld wordt aan NFT’s. In juni gaf Allessandro Paluzzi, een Italiaanse ontwikkelaar, via zijn Twitter al aan dat Instagram aan “verzamelobjecten” werkte. Hij ging verder met het delen van screenshots van hoe de functie eruit zou zien en liet doorschemeren dat het de mogelijkheid zal hebben om verbinding te maken met een digitale portemonnee zoals MetaMask.

De details van Paluzzi’s onthullingen doen velen geloven dat Instagram klaar is om NFT volledig te omarmen als onderdeel van zijn aanbod aan gebruikers. Sean Williams, een kunstenaar, beweerde in mei dat Instagram al in contact was met kunstmakers binnen het NFT-ecosysteem om het te helpen bij het bouwen van zijn NFT-platform.

NFT’s zijn nog steeds booming

NFT’s hebben dit jaar flink aan populariteit gewonnen. De NFT-markt is in de eerste helft van 2021 explosief gestegen tot meer dan $2,5 miljard en vertoont geen tekenen van vertraging. De sprong is opvallender als we bedenken dat er in heel 2018 slechts voor $41 miljoen aan NFT’s werd verhandeld.

Onlangs kondigde Radioshack, een populaire hardwarewinkel, zijn intrede in de NFT- en DeFi-ruimte aan. Tevens hebben grote merken als CNN, New York Times, Adidas, Nike en McDonald’s allemaal besloten om de levendige NFT-ruimte te betreden.

Het moederbedrijf van Instagram, Meta, heeft in oktober in een baanbrekende aankondiging aangegeven dat het van plan is om in de metaverse te duiken. NFT’s worden aangeprezen om een ​​cruciale rol te spelen in de metaverse en wellicht probeert Instagram niet achterop te raken bij de rest van het peloton.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN