Adidas NFT

Adidas’s NFT-drop levert $23 miljoen op in één middag.

Sportkledinggigant Adidas maakte gisteren zijn “Into the Metaverse”-debuut op de NFT en verdiende $23,4 miljoen in één middag.

Volgens CryptoSlam hebben de geweldige verkopen van de serie in de afgelopen 24 uur het tot de huidige ranglijst van de meest populaire NFT-projecten ter wereld gemaakt.

Deze drop is een samenwerking met Bored Ape Yacht Club (BAYC, dat zelf momenteel de zevende meest verkochte serie is), PUNKS Comic NFT-maker Pixel Vault en particuliere NFT-verzamelaar gmoney. Adidas maakte deze plannen voor het eerst begin december bekend, toen het een saaie aap kocht en deze bedekte met Adidas-kleding.

Het is als een hete sneaker drip


In totaal werden er 30.000 Adidas Originals NFT’s gemint op de Ethereum-blockchain, waarvan 20.000 eerst werden verstrekt aan houders van Pixel Vault NFT, Bored Ape of Mutant Ape NFT, en houders van gmoney of Adidas Originals POAP.

Het sportkledingbedrijf tweette vorige maand voor het eerst over hun mysterieuze POAP-token, hoewel het geen specifieke gebeurtenissen lijkt te herdenken. Desalniettemin, aangezien dit een cryptocurrency is, blijven mensen vooruitgaan en hopen dat alles in de toekomst duidelijk wordt.

Toen Adidas de eerste verkoop aankondigde, werd alles duidelijker. Binnen één middag waren alle 20.000 Early Access tokens uitverkocht.

Hier wordt het interessant. Van de resterende 10.000 tokens bezaten “Adidas en Partners” 380 voor “Future Events” en gaven de overige 9.620 vrij aan het publiek, met een maximum van twee voor elke klant. Ze waren binnen een seconde uitverkocht.

Een klant slaagde erin de bovengrens te omzeilen door een aangepast smart contract in te zetten dat 165 sub-smart contracts genereerde. Elk sub-smart contract heeft een uniek adres, mint twee NFT’s van het Adidas slimme contract in één transactie en stuurde vervolgens 330 tokens naar het hoofdkantoor van de gebruiker. Kortom, hij gebruikte 165 contracts om ze allemaal op 1 account te krijgen.

Blockchain-ingenieur Montana Wong heeft het programma slim ontleed op Twitter.

Volgens Wong heeft de maker van het contract, naast de ongeveer 252.000 dollar aan kosten voor de NFT’s, ook ongeveer 104.000 dollar aan gasfees betaald om dit probleem op te lossen. De verkoopprijs van elke NFT is 0,2 ETH, wat betekent dat de maker de waarde van elk token moet verhogen tot 0,28 ETH om break-even te bereiken. Toen de prijs steeg tot bijna 0,8 ETH, werden hun inspanningen drie keer beloond.

Een paar uur nadat Wong dit bericht had geschreven, bevestigde de maker van het contract zijn uitleg publiekelijk in een tweet.

De drop is goed nieuws voor Adidas; Adidas werkt samen om te hopen zo snel mogelijk vaste voet aan de grond te krijgen in het meta-universum. Vorige maand kondigde het een samenwerking aan met Coinbase als onderdeel van zijn Meta Festival-strategie. Ongeveer tegelijkertijd maakte Metaverse Game The Sandbox bekend dat Adidas een stuk grond had gereserveerd voor gebruik.

Degenen die het geluk hebben een Adidas NFT te bemachtigen, krijgen in 2022 het exclusieve recht om draagbare apparaten van Adidas te gebruiken, inclusief IRL en virtuele apparaten; het lijdt geen twijfel dat er exclusieve inhoud in de sandbox zal verschijnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN