New York Times verkoopt column voor $560.000

Een veiling voor een non-fungible token (NFT), gekoppeld aan een column in de New York Times, heeft 350 ETH opgeleverd – wat ongeveer een bedrag is van $560.000 tegen de huidige prijs van $1600 per ETH.

De column, dat ook over NFT’s ging, werd te koop aangeboden door NYT-schrijver Kevin Roose. Hij zei er toendertijd het volgende over op Twitter:

https://twitter.com/kevinroose/status/1374753980958437378

“De NYT heeft een NFT gemaakt!

Mijn nieuwe column gaat over NFT’s, en ik heb de column ook in een NFT veranderd en hem ter veiling aangeboden op @withFND, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Bied een eind weg en u zou de eerste NFT in de 170-jarige geschiedenis van de krant kunnen bezitten.”

ProBit

De veiling, die donderdagmiddag eindigde, werd uiteindelijk verkocht aan Foundation-gebruiker @3fmusic, die de naam “Farzin” draagt. Roose gaf al aan dat de opbrengst van de verkoop naar Neediest Cases Fund, een fonds opgericht door The Times dat sociale doelen in New York en elders ondersteunt, gaat. De koper krijgt tevens de kans om in een vervolgartikel te worden vermeld, hoewel hij er ook voor kan kiezen om anoniem te blijven.

The Times is het nieuwste grote platform dat besloten heeft om te experimenteren met NFT’s, die vergelijkbaar zijn met digitale certificaten die zijn gekoppeld aan inhoud zoals illustraties of, in het geval van dit specifieke voorbeeld, een krantenartikel. Het is echter niet de enige nieuwsplatform dat op de trend is gesprongen. Zo verkocht het bekende tijdschrift TIME Magazine eerder deze week drie van zijn covers voor 81 ETH (ongeveer $130.000). Daarnaast verkocht Quartz zijn eerste NFT-nieuwsartikel voor 1 ETH (ongeveer $1.600).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!