ArbiSmart Bitcoin

El Salvador koopt opnieuw 420 BTC tijdens de dip

De president van El Salvador, Nayib Bukele, dook gisteren opnieuw op Twitter om de laatste aankoop van Bitcoin (BTC) van het land aan te kondigen. President Bukele liet woensdagavond namelijk zijn Twitter-volgers weten dat het Midden-Amerikaanse land nog eens 420 BTC had gekocht tijdens de korte dip onder $59.000. Hij tweette het volgende:

“Het was lang wachten, maar de moeite waard. We hebben net de dip gekocht! 420 nieuwe Bitcoins.”

Bukele volgde zijn eerste tweet op en legde uit dat, ondanks dat Bitcoin een nationale valuta is in El Salvador, het nog steeds profiteert van de prijsstijging. Bitcoin-aankopen worden toegewezen aan een trustfonds dat zowel Amerikaanse dollars als BTC gebruikt voor zijn boekhouding. Hij zei hier het volgende over:

“Wanneer het BTC-gedeelte herwaardeert in vergelijking met de boekhoudvaluta (USD), kunnen we wat USD opnemen en het trustfonds heeft nog steeds hetzelfde totaal.”

De dip-buy van woensdag is niet de eerste keer dat El Salvador bearish marktomstandigheden heeft gebruikt om zijn Bitcoin-bezit te vergroten. Medio september kondigde president Bukele aan dat het land tijdens een eerdere marktdip 150 Bitcoins had gekocht voor ongeveer $45.000 per stuk.

Na de aankoop van 150 BTC, gaf de president aan dat het op dat moment 700 BTC in bezit had. Als we deze recente aankoop van 420 erbij optellen, komen we op een nieuw totaal uit van 1120 Bitcoins, met een huidige marktwaarde van bijna $66 miljoen op het moment van schrijven.

El Salvador schreef op 7 september geschiedenis door als eerste land ter wereld Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken. Hoewel dit door vele Bitcoiners gezien werd als erg bullish nieuws, was niet iedereen blij met de keuze van het land. Zo diende in september de mensenrechtenorganisatie Cristosal een klacht in met het verzoek om de door de regering van El Salvador toegewezen middelen voor haar Bitcoin-aankopen te controleren.

Tevens werd in september duidelijk dat demostranten in het land een Bitcoin-geldautomaat vernield en in brand gestoken hadden. Het incident gebeurde na demonstraties over de legalisatie van Bitcoin in het historische centrum van El Salvador. De demonstranten hadden borden bij zich met teksten als ‘Nee tegen ‘Bitcoin’.

Meer recent bekritiseerde Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin de regering van Bukele en noemde het verplichte Bitcoin-adoptiebeleid van het land “roekeloos”.

Hoe dan ook, heeft het land momenteel aanzienlijke winsten heeft geboekt op zijn Bitcoin-aankopen. Tevens werd in september duidelijk dat meer dan 1,1 miljoen Salvadoranen de Chivo-portemonnee gebruiken, wat meer dan 20% is van meerderjarige bevolking van El Salvador.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN