President van El Salvador koopt de dip!

We hebben allemaal meegekregen dat de Bitcoin koers geen al te beste start van de week heeft gehad. De munt is met bijna 7,5% gedaald en staat op het moment van schrijven op ongeveer $43.700. Hoewel dit voor velen een negatieve ontwikkeling is, is het voor anderen weer een kans om meer bij te kopen. Zo ook voor de president van El Salvador.

Vandaag kondigde de president van El Salvador, Nayib Bukele, namelijk op Twitter aan dat de Latijns-Amerikaanse natie de “Bitcoin-prijsdip” heeft gekocht en dollars heeft ingewisseld voor Bitcoin. De prijs van Bitcoin was ongeveer $45.700 dollar op het moment van Bukele’s tweet.

Op 6 september, één dag voordat Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel werd in El Salvador, kondigde de president aan dat het land zijn eerste 400 BTC had gekocht, terwijl hij zei dat hij van plan was “veel meer” te kopen met overheidsgeld. Met die historische aankondiging werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin publiekelijk op zijn balans zette.

Bitcoin werd de volgende dag in El Salvador als wettig betaalmiddel verklaard. De prijs daalde van ongeveer $51.000 naar $43.000 toen president Nayib Bukele opnieuw aankondigde dat El Salvador de dip had gekocht om de totale Bitcoin-reserves van het land van 400 naar 550 BTC brengen.

De aankoop van vandaag bracht echter de Bitcoin-reserves van El Salvador van 550 naar 700 BTC, met een totale waarde van ongeveer $31.198.397 op het moment van schrijven. De munt daalde echter nog verder sinds de aankondiging van de president. We zijn dan ook benieuwd of Bukele vandaag nog meer aankondigingen gaat doen omtrent Bitcoin-aankopen.

Het nieuws komt op een moment dat internationale figuren zoals Edward Snowden er bij landen op aandringen om Bitcoin te omarmen. Nadat El Salvador Bitcoin wettig betaalmiddel had gemaakt, benadrukte de beroemde klokkenluider dat Bitcoin de voorkeur geeft aan degenen die het vroeg adopteren, waardoor andere landen onder druk komen te staan, die zullen worden gestraft omdat ze achterblijvers zijn.

De wereld kijkt naar dit experiment en Bitcoiners willen graag zien welk land de volgende stap zal zijn om Bitcoin te adopteren, aangezien landen gedwongen worden te concurreren of achterblijven. Het speltheoretische dilemma van de gevangenen is begonnen in de wereldpolitiek, en natiestaten die eerst Bitcoin adopteren, hebben een groot voordeel.