Bitcoin

20% van El Salvador heeft nu een Bitcoin-account

Het heeft slechts 10 dagen geduurd voor ongeveer 20% van de Salvadoranen om een Bitcoin-account te krijgen, dit terwijl het 40 jaar geduurd heeft voordat 30% van de burgers een bankrekening kreeg. Als gevolg van deze massale adoptie zei president Nayib Bukele het volgende:

“1,1 miljoen Salvadoranen gebruiken de Chivo-portemonnee al (dit terwijl we nog geen 65% van de telefoonmodellen ondersteunen). Het lijkt erop dat er in 1 maand meer mensen kunnen bankieren dan met de nationalisaties en privatiseringen van traditioneel bankieren in 40 jaar.”

De bevolking van El Salvador is 6,5 miljoen, waarvan ongeveer een miljoen onder de 10, waardoor het precies 20% aan Bitcoin (BTC) heeft weten te krijgen. Er wordt tevens gedacht dat 70% van de bevolking geen bankrekening heeft, waardoor Bitcoin een manier is om de toegang te vergroten voor finaniële diensten door het banksysteem effectief te omzeilen en over te stappen naar digitaal bankieren.

De enorme adoptie heeft vast te maken met het feit dat elke nieuwe gebruiker van de landelijke Chivo-portemonnee $30 in BTC cadeau krijgt. Met deze portemonnee kunnen El Salvadoranen in het buitenland nu direct geld naar huis sturen, zonder tussenkomst van tussenpersonen en hoge kosten te betalen.

Aan de andere kant kan de ontvanger ervoor kiezen om de BTC meteen om te zetten in dollars, of omgekeerd, waarbij USD naast Bitcoin het andere wettige betaalmiddel in het land is.

Dat zou niet alleen de besparingen moeten verhogen, maar het zou ook het BBP van El Salvador kunnen verhogen, aangezien de transactiekosten nu in het land zullen blijven. Er kan namelijk naar schatting $400 miljoen worden bespaard, wat tweede- en derde-orde-effecten kan hebben als dat geld in de economie terechtkomt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN