Bitcoin koers bereikt eind 2021 $100.000, volgens CEO Chainalysis

De CEO van blockchainbedrijf Chainalysis, Michael Gronager, is zeer optimistisch over Bitcoin (BTC) en voorspelt dat de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar boven de $100.000 zal stijgen. In een interview met Bloomberg zei Michael Gronager, die naast Chainalysis ook mede-oprichter van het cryptoplatform Kraken is, dat Bitcoin en de cryptocurrency-markt zich in het algemeen nog steeds in een bull run bevindt. Hij zei:

“In de bearmarkt zijn veel interessante dingen gebouwd, en dat faciliteert in feite een nieuwe bullmarkt. Ja, ik denk dat we nog steeds in een bullmarkt zitten. Ik denk dat we tegen het einde van het jaar boven de $100k kunnen zien.”

Bitcoin koers op weg naar $100.000

In de afgelopen weken hebben we verschillende Bitcoin koersvoorspelling op CryptoBenelux gepubliceerd. Eén daarvan kwam bijvoorbeeld van de bekende Nederlandse analist en maker van het Bitcoin stock-to-flow-model PlanB. De analist voorspelde dat de Bitcoin koers voor het einde van het jaar $100.000 zal bereiken. Ook de mede-oprichter van Northstar & Badcharts, Kevin Wadsworth, zei onlangs dat hij een Bitcoin koers van $100.000 verwacht.

Ethereum koers krijgt flinke boost door DeFi

Gronager had het tijdens het interview ook over de Ethereum koers. Hij merkte op dat er verschillende factoren zijn die ervoor hebben gezorgd dat de Ethereum koers flink is gestegen. Volgens de CEO was één van die factoren de voortdurende groei van gedecentraliseerde finance (DeFi).

“We hebben Ethereum de afgelopen weken veel zien groeien, en ongeveer een maand geleden zagen we grotere platformveranderingen. Het netwerk werd op verschillende manieren gestabiliseerd [en] beter. Dus ik denk dat dat meer vertrouwen in Ethereum als geheel heeft gefaciliteerd.

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

Bovendien hebben we de trend van DeFi gezien die groeit en die de interesse in Ethereum heeft vergroot.”

Gegevens van DeFi Pulse laten zien dat 120 van de grootste DeFi-platforms zich op Ethereum bevinden. Bovendien laat DeFi Pulse ook zien dat de totale waarde die is opgesloten in de gedecentraliseerde financiële ruimte vandaag een hoogtepunt heeft bereikt van 97,88 miljard.

DeFi
Bron: DeFi Pulse

Bekijk een deel van het interview van Michael Gronager met Bloomberg hieronder!