Bitcoin

Jack Dorsey en Elon Musk gaan met elkaar praten over Bitcoin adoptie

De bekende CEO van Tesla, Elon Musk, heeft eindelijk de uitnodiging van de CEO van Twitter, Jack Dorsey, geaccepteerd om de acceptatie van Bitcoin (BTC) en open-sourceontwikkeling te bespreken.

Het begon allemaal toen Jack Dorsey een link plaatste naar ‘The ₿ Word’, een initiatief dat gericht is op het destigmatiseren van het reguliere verhaal rond Bitcoin en dat instellingen helpt te begrijpen hoe ze het kunnen adopteren.

Elon Musk reageerde op deze tweet zoals we van hem gewend zijn, door te trollen. Hier reageerde Dorsey echter op door hem uit te nodigen voor een gesprek op het evenement. Uiteindelijk besloot Elon Musk zijn uitnodiging te accepteren door het volgende te tweetten:

Dorsey vs Musk’s opvattingen over BTC

De tweets van Musk hebben vaak geleid tot prijsschommelingen op de cryptomarkt, iets waar hij ook de spot mee drijft. Het begon allemaal na de aankondiging dat zijn bedrijf Tesla Bitcoin op de balans zou gaan zetten en de aankoop van $1,5 miljard aan BTC. Vervolgens kondigde hij ook aan dat het bedrijf besloten had om de koningsmunt te accepteren voor betalingen voor elektrische auto’s.

Binnen enkele weken besloot het bedrijf deze laatste ontwikkeling echter terug te draaien, vanwege milieuzorgen. Musk heeft echter volgehouden dat Tesla de koningsmunt weer zou kunnen gaan accepteren zodra Bitcoin-mining groener wordt.

De kijk van Jack Dorsey op Bitcoin is precies het tegenovergestelde van die van Musk, en hij heeft gezegd dat Bitcoin een van de belangrijkste uitvindingen in de moderne geschiedenis is. Hij had eerder zelfs aangegeven dat hij, indien nodig, zowel Square als Twitter zou verlaten voor Bitcoin. Terwijl Musk Proof-of-Stake mining verkiest boven Bitcoin’s Proof-of-Work, gelooft Dorsey dat POS meer gecentraliseerd en minder veilig is.

De discussie tussen Musk en Dorsey zou een behoorlijk evenement kunnen blijken te zijn, aangezien zij beide de meest bekende/invloedrijke personen zijn die momenteel actief zijn in de cryptocurrency-markt. We zijn dan ook benieuwd wat er uit dit gesprek gaat komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN