Ex-Ripple CTO heeft deze maand meer dan $310 miljoen in XRP gedumpt


Jed McCaleb, voormalig CTO en mede-oprichter van het bekende blockchain-project Ripple (XRP) en huidig ​​CEO van Stellar (XLM), heeft sinds begin mei ongeveer $310 miljoen aan XRP verkocht als onderdeel van zijn maandelijkse ‘dumping’.

Volgens blockchain-verkenner XRPScan ontving McCaleb op 1 mei iets meer dan 442 miljoen XRP van Ripple. Sinds die dag bleef hij tokens uit zijn “Tacostand” -portemonnee halen om ze te verkopen.

Sinds 2 mei heeft McCaleb zeven uitgaande transacties uitgevoerd van 17.301.056 XRP, nog eens zeven van 13.398.341 XRP en zes overboekingen van 10.008.592 XRP. In totaal heeft hij in deze periode 274.947.331 XRP verkocht, met een waarde van ten minste $310 miljoen op het moment van versturen.

De transacties zetten met name het patroon voort dat duidelijk is in de eerdere verkopen van McCaleb. Hij verkoopt zijn XRP namelijk zeven dagen achter elkaar dagelijks in vergelijkbare batches, verandert vervolgens de grootte van elke transactie voor de komende zeven dagen, enzovoort.

Volgens dit patroon zal hij morgen nog een batch van 10.008.592 XRP verkopen, waarna zijn dagelijkse stortingen de komende zeven dagen weer zullen veranderen. Ondertussen heeft McCaleb nog 390 miljoen XRP in zijn “Taco stand” -portemonnee.

McCaleb was mede-oprichter van Ripple in 2011 en verliet het bedrijf later in 2014 vanwege interne meningsverschillen, volgens Ripple’s huidige CTO David Schwartz. Na zijn vertrek probeerde McCaleb onmiddellijk al zijn XRP te dumpen, maar Ripple weerhield hem ervan om dat te doen, waarschijnlijk om de marktprijs van de token te behouden. Hier had McCaleb uiteindelijk geluk mee, aangezien hij nu miljardair zal worden door de flinke prijsstijging van de munt.

Sindsdien blijft McCaleb dagelijks zijn tokens verkopen, zij het in kleine porties, terwijl Ripple regelmatig extra batches XRP stuurt waar hij recht op heeft. Volgens Forbes bedroeg het nettovermogen van McCaleb op 10 mei $6 miljard, maar daalde het op 19 mei tot $4,4 miljard te midden van een enorme ‘paniekverkoop’ op de cryptomarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!