MicroStrategy investeert nog eens $10 miljoen in Bitcoin

MicroStrategy heeft opnieuw $10 miljoen in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Vorige week deed het bedrijf al een investering van $15 miljoen waarbij de gemiddelde aankoopprijs op $55.387 per Bitcoin lag. Dit keer lag de gemiddelde aankoopprijs op $43.663 per BTC.

De CEO van MicroStrategy Michael Saylor tweette het volgende:

“MicroStrategy heeft 229 extra Bitcoins gekocht voor $10,0 miljoen in contanten tegen een gemiddelde prijs van ~ $43.663 per BTC.”

Naast de aankondiging van Michael Saylor op Twitter werd de BTC aankoop ook in een 8-K-formulier bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bevestigd. MicroStrategy heeft sinds vorig jaar zomer BTC opgebouwd. Het beursgenoteerde bedrijf bezit nu 92.079 Bitcoins ter waarde van $2,251 miljard met een gemiddelde aankoopprijs van $24.450 per BTC.

ProBit

Na de aankoop van $10 miljoen aan BTC tweette Binance CEO Changpeng Zhao ook wel bekend als “CZ” met het volgende:

Bitcoin koers crasht door Elon Musk

De Bitcoin koers crashte vorige week nadat Tesla CEO Elon Musk bekendmaakte dat Tesla geen BTC meer zal accepteren als betaling voor zijn auto’s. Dit kwam als een schok binnen bij de crypto-communtiy en had meteen effect op de BTC koers. Verschillende investeerders bekritiseerden de verandering van standpunt van Elon Musk en zeiden dat hij angst aan het zaaien is. Omdat de Bitcoin koers bleef dalen maakte Elon Musk een paar dagen later bekend dat Tesla geen Bitcoin heeft verkocht.

Hoewel dit veel investeerders heeft ontmoedigd om massaal te verkopen, heeft het Microstrategy aangemoedigd om gebruik te maken van deze gelegenheid om opnieuw in BTC te investeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!