Tesla heeft zijn Bitcoins nog niet verkocht, aldus Elon Musk

De cryptocurrency-markt heeft het de afgelopen tijd moeilijk. Dit heeft voornamelijk te maken met de negatieve tweets die naar buiten gekomen zijn vanuit Tesla en zijn eigenaar Elon Musk. Zijn zorgen omtrent de CO2-uitstoot van Bitcoin-miners, en zijn daarop volgende besluit om Bitcoin-betalingen niet meer te accepteren, hebben ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers flink gedaald is.

Afgezien van de ‘bearish’ tweets van Musk, die voor velen gewoon de uiting van de miljardair zijn van zijn ontevredenheid over Bitcoin (BTC), zou Bitcoin meer verliezen kunnen lijden als Tesla zijn resterende Bitcoin-belangen zou verkopen.

Na de aankondiging van Tesla zagen toeschouwers een Bitcoin-overdracht van 19.259, ter waarde van meer dan $872 miljoen op het moment van schrijven. Analist William Clemente merkte op dat de transfertijd samenviel met de tweet van Musk, wat erop kan duiden dat Tesla inderdaad besloten had om te verkopen.

ProBit

Musk heeft onlangs echter duidelijk gemaakt dat het bedrijf nog steeds in het bezit is van Bitcoin. In wat kan worden beschouwd als de meest recente positieve tweet van Musk over Bitcoin, schreef hij: “Om de speculatie te verduidelijken, Tesla heeft geen één Bitcoin verkocht.”

Sommige opgewonden Bitcoiners houden het nieuws vast als een teken dat Tesla niet alle interesse in Bitcoin heeft verloren, ondanks Musk’s tweets dat Dogecoin een superieure activa is ten opzichte van Bitcoin. Aan de andere kant zijn sceptische Bitcoiners ervan overtuigd dat Tesla binnen de kortste keren zal overgaan naar het verkopen van haar Bitcoin.

Hierdoor blijven er toch zorgen bestaan ​​over wanneer Elon Musk met een nieuwe vermelding komt over BTC en hoe de prijs van zal reageren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!