Binance Nieuws

Bitcoin koers daalt door IRS- en DOJ-onderzoek naar Binance

Volgens een rapport van Bloomberg wordt Binance naar verluidt geconfronteerd met een onderzoek door de Amerikaanse Internal Revenue Service (de Amerikaanse belastingdienst, ook wel IRS genoemd) en het ministerie van Justitie.

Volgens het artikel hebben functionarissen van de DOJ en de IRS “informatie gezocht van personen met inzicht in de zaken van Binance”, daarbij onder vermelding van niet nader genoemde bronnen. Bloomberg’s rapport merkte op dat “de federale agentschappen Binance niet hebben beschuldigd van wangedrag.”

Op onze site meldde wij half maart ook al dat Binance geconfronteerd werd met een onderzoek van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) over de vraag of de beurs Amerikaanse burgers toestond om op zijn platform te handelen.

Minuten nadat het rapport van Bloomberg via krantenkoppen openbaar werd gemaakt, tweette Binance CEO Changpeng Zhao: “Zoveel FUD vandaag. Het is lastig voor sommigen, maar een kans voor anderen.” Dat bericht was vergelijkbaar met het bericht dat hij naar aanleiding van het CFTC-rapport in maart publiceerde.

ProBit

Tevens wist The Block contact te leggen met een woordvoerder van de beurs. Die gaf het volgende aan:

“We nemen onze wettelijke verplichtingen zeer serieus en werken samen met toezichthouders en wetshandhavers. We hebben hard gewerkt om een ​​robuust nalevingsprogramma op te zetten dat antiwitwasprincipes en -tools bevat die door financiële instellingen worden gebruikt om verdachte activiteiten op te sporen en aan te pakken. We hebben een sterke staat van dienst in het bijstaan ​​van wetshandhavingsinstanties over de hele wereld, ook in de Verenigde Staten. Staten. We geven geen commentaar op specifieke zaken of vragen.”

In de afgelopen maanden heeft Binance geprobeerd zijn team van regelgevende adviseurs te versterken. In maart huurde Binance de voormalige Amerikaanse senator Max Baucus in als regelgevingsadviseur, en later die maand voegde de beurs twee voormalige leden van de Financial Action Task Force (FAFT) toe aan haar adviesteam.

De gehele cryptocurrency-markt stond vandaag al onder druk nadat het bedrijf van Elon Musk, Tesla Motors, aankondigde dat het Bitcoin niet meer zou accepteren als betaalmethode, vanwege het hoge energieverbruik dat nodig is om de koningsmunt te minen.

Als gevolg van dit slechte nieuws is de Bitcoin koers (BTC-USD) gedaald met 13% tot $48,2K, daalde Binance Coin (BNB-USD) met 12% tot $565 en wist maakte de Ethereum koers (ETH-USD) ook een daling door van -12% tot $3.646.

De aandelen van bedrijven die zich op cryptocurrencies concentreren daalden echter ook; Grayscale Bitcoin Trust (OTC: GBTC) -11,8%, Riot Blockchain (RIOT) -18,2%, SOS Ltd (SOS) -6,9%, MicroStrategy (MSTR) -8,9% en Coinbase (COIN) -6,8%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN