PayPal Bitcoin

PayPal CEO: De vraag naar cryptocurrencies heeft onze verwachtingen overtroffen

In een interview met TIME Magazine voorspelde de CEO van de betalingsgigant PayPal, Dan Schulman, een scherpe daling in het gebruik van contant geld en zei hij dat Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies van deze situatie zouden kunnen profiteren.

PayPal stond vorig jaar cryptobetalingen voor Amerikaanse klanten toe, en het bedrijf heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke toename van cryptogerelateerde transacties gezien. De CEO zei dat de vraag naar cryptocurrencies hun verwachtingen heeft overtroffen. Hij zei hier het volgende over:

“De vraag aan de crypto-kant is meervoudig dan we aanvankelijk hadden verwacht. Er is veel opwinding. We kijken al een jaar of zes naar digitale valuta en DLT. Maar ik dacht dat het vroeg was, en ik dacht dat de cryptocurrencies op dat moment veel meer activa waren dan dat ze valuta waren.”

Eerder dit jaar introduceerde PayPal tevens ‘Checkout with Crypto service’ om haar klanten in de Verenigde Staten in staat te stellen handelaren te betalen via cryptocurrencies. De financiële dienstverlener is tevens van plan zijn cryptodiensten de komende maanden wereldwijd uit te breiden.

ProBit

De adoptie blijft doorgaan

Ondanks de recente stijging van de volatiliteit op de cryptomarkt, is de acceptatie van digitale valuta sinds het begin van dit jaar aanzienlijk gestegen. Zo kondigde PayPal’s dochteronderneming Venmo onlangs ondersteuning aan voor verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum.

Tevens heeft TIME Magazine eerder deze maand een samenwerking aangekondigd met Grayscale, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder voor cryptocurrency. Het gaf aan dat het een videoserie zou gaan maken in samenwerking met Grayscale en dat het tevens Bitcoin aan zijn balans toe zou gaan voegen.

In maart kondigde de betalingsgigant Visa ook aan dat het het afwikkelingen met cryptocurrencies op zijn netwerk zou toestaan, in samenwerking met Crypto.com. Visa is van plan om later dit jaar de optie aan meer partners aan te bieden. Cuy Sheffield, hoofd van cryptocurrencies bij Visa, zei het volgende:

“We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om toegang te krijgen tot digitale valuta en om deze vast te houden en te gebruiken, en we zien de vraag van onze klanten om producten te kunnen bouwen die deze toegang voor consumenten bieden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN