binance stock tokens

Wat zijn stock tokens?

Dit jaar en vorig jaar kende de cryptomarkt een harde groei. Die groei ging gepaard met of was volgens sommigen de oorzaak van de toegenomen interesse vanuit de institutionele kant. Grote bedrijven zoals MicroStrategy verruilden hun cashreserves voor Bitcoin en andere crypto’s. Bitcoin en vele andere coins in zijn slagwater waren plots wél toegankelijk genoeg.  

Elon Musk gaf ook eindelijk toe dat hij mee op de trein was gesprongen. Niet alleen met z’n Doge-tweets maar ook door een deel van de Tesla reserves in Bitcoin te diversifiëren. Je zal zelfs een Tesla wagen kunnen kopen met Bitcoin.  

Ander groot nieuws midden april was dat Coinbase, één van ‘s werelds grootste en ‘oudste’ cryptobeurzen, zich liet noteren op de NASDAQ-beurs. Een rechtstreekse notering weliswaar, zonder al te grote furore errond. 

Tokens met onderliggende aandelen 

Het is eigenlijk erg eenvoudig. Binance heeft aandelen van Tesla en Coinbase aandelen getokeniseerd. In samenwerking met een derde partij zorgen ze er voor dat hun gebruikers met de BUSD stablecoin een token kunnen kopen dat één-op-één staat met het onderliggende aandeel op de traditionele beurs. Wanneer de prijs van een aandeel stijgt, stijgt een token. Wanneer een aandeel daalt, daalt een token. De derde partij in kwestie houdt eenzelfde aantal aandelen in bewaring als het aantal tokens dat er bij Binance verhandeld zijn.  

In principe is het zelfs mogelijk om de tokens om te ruilen voor de echte, onderliggende aandelen. Daar zou dan wel een bijkomende kost bij komen zien.  

Stock tokens zijn bijna hetzelfde maar nog niet helemaal 

Het aanschaffen van de stock tokens kan je in een gelijkaardige omgeving als die je gewend bent van het Binance dashboard. Sommige landen, zoals de VS, China en Turkije, zijn op dit moment nog uitgesloten van deze handel. Voor alle anderen landen, geldt enkel een actieve account en eventueel KYC-informatie. Voor Nederlandse en Belgische accounthouders dus geen enkel probleem. 

Het handelen van stock tokens is ook onderhevig aan dezelfde openingsuren van de beurs waarop ze verhandeld worden. Geen 24/7 markt dus zoals we in de cryptomarkten gewoon zijn.

Wat Binance bij stock tokens nog wil nastreven, is dat de houder van de tokens dezelfde rechten verkrijgt als de houder van een echt aandeel. Wanneer het bedrijf (Coinbase of Tesla dus) beslist om dividenden uit te keren aan de aandeelhouders, dan zullen de stock tokenhouders die ook krijgen. Wanneer er een stock split zou plaatsvinden, zou ook die gerespecteerd worden. Het enige wat moeilijker te regelen valt, is het eventuele stemrecht dat aandeelhouders hebben. 

Wil je zelf ook beleggen in de stock tokens maar heb je nog geen Binance account? Volg dan deze link en krijg nog een mooie handelskorting er boven op!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN