Bitcoin Frank Muller

Bitcoin koers op weg naar beste Q1 in acht jaar tijd

We kunnen wel stellen dat de Bitcoin koers het afgelopen kwartaal flink goed gepresteerd heeft. Zo is de munt met ongeveer 80% gestegen sinds het begin van het jaar. Dit ondanks de vrij flinke dump die de koningsmunt de afgelopen dagen heeft gezien.

De nummer één cryptocurrency ging het nieuwe jaar in met ongeveer $29.000. Het duurde niet lang voordat het zijn bullrun opnieuw wist te bevestigen en verschillende mijlpalen wist te overwinnen, zoals $30.000, $40.000, $50.000 en zelfs $60.000. Dit maakt van Q1 2021 het beste eerste kwartaal in acht jaar tijd, en de geschiedenis laat zien dat het een nog indrukwekkender Q2 zou kunnen gaan zien.

Q2 kan nog beter zijn

Zoals gezegd is de Bitcoin koers in een tijdsbestek van ongeveer tien weken meer dan verdubbeld. Het activum kon echter niet doorgaan op zijn opmerkelijke koers naar boven en is sinds het hoogtepunt met ongeveer $10.000 gedaald tot een prijskaartje van $52.000 op het moment van schrijven.

Hoewel het lopende kwartaal natuurlijk nog niet voorbij is, denkt het bekende marktanalysebedrijf Skew dat Bitcoin op weg is om zijn beste Q1 in acht jaar af te leveren. Bovendien zou dit het vierde opeenvolgende positieve kwartaal van BTC zijn met een minimumprestatie van ten minste 18% winst en een maximum van 168%.

Bron: Skew

Skew merkte ook op dat de Q2’s historisch gezien zelfs beter zijn, vooral wanneer de voorgaande Q1 positief was. Zoals de bovenstaande tabel illustreert, leidden de afgelopen twee van dergelijke voorbeelden, in 2017 en 2019, tot prijsstijgingen van 125% en 157% in de daaropvolgende drie maanden. Als BTC éen van deze twee stijgingen nabootst, zal de prijs ruimschoots stijgen richting de zes cijfers.

ProBit

BTC presteert beter dan goud, SPX, dollar, WTI

Verdere gegevens van het bedrijf laten zien dat BTC, en ook Ethereum (ETH), aanzienlijk beter hebben gepresteerd dan vertegenwoordigers van de traditionele financiële markt.

Zoals hierboven vermeld, is de YTD-stijging van Bitcoin groter dan 70%. Tegelijkertijd is de winst van ETH in drie maanden meer dan 110%. Als we dit afzetten tegen de meest populaire Amerikaanse index – de S&P 500 – die maar met 3,5% gestegen is, de Amerikaanse dollar die met 1,5% gestegen is en ruwe olie (WTI) wat met bijna 30% gestegen is, was BTC hen duidelijk de baas.

Het is vermeldenswaard dat hoewel het zogenaamde digitale goud meer dan 70% is gestegen sinds het begin van het jaar, fysiek goud wat gedaald is in diezelfde periode. Het edelmetaal is tot nu toe met 8,5% gedaald in 2021.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN