Ethereum

Ethereum-miners moeten nog akkoord gaan met EIP-1559

Het is ondertussen wel duidelijk dat de groei van het Ethereum (ETH) voornamelijk tegengehouden wordt door de belachelijk hoge transactiekosten op het netwerk. Er is echter een oplossing in de maak, namelijk Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559.

De nieuwe update moet echter wel ‘goedgekeurd’ worden door de miners van Ethereum, echter zal dit, volgens de onderzoekspartner bij Ethereum, Georgios Konstantopoulos, geen probleem moeten zijn.

EIP-1559 is een Ethereum-verbeteringsvoorstel van ETH-mede-oprichter Vitalik Buterin dat voor het eerst werd voorgesteld in april 2019. Het zou de regels veranderen van hoe Ethereum-gebruikers bieden op blokruimte om hun transacties bevestigd te krijgen. Het wordt geleverd met een nieuwe reeks regels die relatief eenvoudig zijn, maar die aanzienlijke veranderingen zouden betekenen voor gebruikers, miners, walletproviders, evenals de algehele beveiliging van de Ethereum-blockchain.

Wat is EIP-1559?

EIP 1559 stelt voor om het huidige systeem van veilingvergoedingen te schrappen ten gunste van algoritmisch bepaalde basiskosten, de “BASEFEE”. De BASEFEE heeft tot doel een uniforme vergoeding in te voeren voor alle platforms en diensten die stijgen en dalen afhankelijk van de netwerkactiviteit. Dit betekent dat er geen prijsverschillen meer zijn tussen ERC-20-compatibele portefeuilles, protocollen en beurzen. Het EIP bevat echter een optie voor gebruikers om miners een fooi te geven als ze willen dat hun transactie sneller wordt verwerkt.

De tweede functie van EIP 1559, en degene die waarschijnlijk de grootste impact zal hebben op de toekomstige prijs van Ethereum, is de introductie van het verbranden van Ether. Verbranden betekent het volledig verwijderen van tokens, waardoor de circulerende voorraad afneemt. EIP 1559 is van plan om de BASEFEE te verbranden, zodat de overgrote meerderheid van de Ether die wordt gebruikt om transacties te verwerken, wordt vernietigd en niet aan netwerkvalidators wordt gegeven. Het idee is dat dit de gestage deflatie zal aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen.

Niet alle miners zijn vóór EIP-1559

Hoewel Konstantopoulos denkt dat de goedkeuring van miners geen probleem zou moeten zijn, zijn sommige miners toch niet geheel tevreden met de voorgestelde wijzigingen en zijn zelfs begonnen tegen het voorstel te vechten onder de hashtag #StopEIP1559.

Een van de toonaangevende mining pools die tegen het voorstel zijn, Flexpool, heeft zelfs een website gelanceerd om Ethereum mining pools bij te houden die tegen het voorstel ingaan. Volgens enkele van de laatste tweets van de pool is hun kant tegen het verbranden van transactiekosten in plaats van ze te geven aan “eerlijke miners die hun spaargeld hebben geïnvesteerd in de beveiliging van Ethereum”.

EIP-1559 zal toch geïmplementeerd worden

Toch beweert het artikel dat is geschreven door Hasu en Konstantopoulos en is gepubliceerd op de website van Deribit Insights, dat de meeste miners toch akkoord zullen gaan met het omdat ze structureel long zijn op ETH en de hele Ethereum-economie, en ze zullen waarschijnlijk doorgaan dezelfde inkomsten ontvangen uit blokvergoedingen.

Bovendien benadrukten de auteurs van het rapport dat miners diensten verlenen aan Ethereum-gebruikers in een transactionele relatie, dus zonder een voldoende aantal gebruikers zouden er niet voldoende inkomsten zijn voor miners.

“Gebruikers hebben geen morele (of andere) verplichting om miners meer te betalen dan nodig is om Ethereum veilig te stellen, net zo min als miners een morele (of andere) verplichting hebben om mining te behouden wanneer het niet winstgevend voor hen is.”

Vijf scenario’s hoe het kan verlopen

Met deze dynamiek in gedachten, specificeert het rapport vijf scenario’s van hoe de EIP-1559-activering kan verlopen:

Scenario #1

Miners onderhouden de oude chain, zonder EIP-1559. Dit scenario is onwaarschijnlijk vanwege de Ethereum-moeilijkheidsbom. Alle EIP-1559-tegenstanders zouden door een extra hard fork moeten gaan om te voorkomen dat hun versie van Ethereum tot stilstand komt.

Scenario #2

Miners creëren een nieuwe altcoin. Net als bij de splitsing van Ethereum en Ethereum Classic (ETC), kunnen miners Ethereum splitsen en een geheel nieuwe keten creëren. Dit is echter ook onwaarschijnlijk omdat een geforkte versie van Ethereum tegenwoordig ook duizenden verschillende tokens, smart contracts, applicaties en nog veel meer zou repliceren. Hoewel alle projecten in een fork zouden worden gekopieerd, zouden ze in wezen slechts skeletten zijn. Denk aan een stablecoin-project of Wrapped Bitcoin (WBTC) – ze vertegenwoordigen claims op een actief in de echte wereld, maar het dupliceren van de claim zou het activum niet dupliceren. De auteurs zeiden het volgende hierover:

“De opkomst van tokenized assets en DeFi heeft de state van Ethereum niet forkbaar gemaakt.”

Scenario #3

Miners creëren een altcoin met een nieuwe state. Het creëren van een nieuwe altcoin met een verse state is meer haalbaar dan het tweede scenario, maar de nieuwe keten zou de bestaande ETH-bevoorradingsdistributie verliezen, zoals het geval was met andere stateloze forks van Ethereum zoals Tron (TRX) of Binance Smart Chain (BSC). Als alternatief, als de nieuwe keten de distributie van ETH zou kopiëren, zouden alle nieuwe munten in handen zijn van potentiële tegenstanders die het zouden kunnen gebruiken om de prijsontwikkeling van het nieuwe activum te onderdrukken.

Scenario #4

Miners kunnen lid worden van de nieuwe keten, maar blokkeren EIP-1559. In dit scenario zouden miners zich bij de gebruikers voegen op de nieuwe Ethereum-blockchain, maar actief interfereren met het EIP-1559-mechanisme om te voorkomen dat het ETH verbrandt. Concurrentie tussen verschillende miners maakt deze strategie echter onhaalbaar zonder de implementatie van een extra door miners geactiveerde soft fork, die een ongekende en zelfvernietigende economische aanval op het Ethereum-netwerk en zijn gebruikers zou vormen.

Scenario #5

Miners sluiten zich aan bij de nieuwe keten en ondersteunen EIP-1559. Volgens de onderzoekers is dit het meest waarschijnlijke scenario. Zelfs als miners minder verdienden op de nieuwe keten, zouden ze nog steeds veel meer kunnen verdienen dan het creëren van een soort altcoin.

Drie mogelijke concessies

Naast deze scenario’s noemt het rapport ook drie mogelijke concessies die de miners nog meer tevreden zouden kunnen stellen:

  1. Het verhogen van de bloksubsidie ​​voor de nieuwe keten om de compensatie voor miners te verhogen.
  2. EIP-969-activering, die alle ASIC-miners van het Ethereum-netwerk zou verwijderen.
  3. In plaats van de vergoedingen te verbranden, zou het kunnen worden verdeeld onder miners in het volgende niet-gespecificeerde aantal blokken.

Desalniettemin concludeerde het rapport dat “het in het belang is van miners is om met gebruikers samen te werken aan de upgrade” en dat de overgang waarschijnlijk zal slagen, ondanks de protesten van sommigen.

De aanstaande EIP-1559-overgang zal verder worden besproken tijdens de EIP-1559-bespreking op vrijdag 26 februari om 14:00 UTC. We zullen jullie uiteraard op de hoogte houden van de voortgang.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN