Ripple nieuws

Kraken heeft de handel in XRP ook opgeschort voor Amerikaanse klanten

Kraken is de laatste cryptocurrency-beurs geworden die aangekondigd heeft dat het de handel in XRP heeft opgeschort in het licht van de handhavingsmaatregelen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple en twee van haar leidinggevenden.

De SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen Brad Garlinghouse, CEO van Ripple en mede-oprichter Chris Larsen, waarin zij beschuldigd worden dat zij sinds 2013 $1,3 miljard hebben opgehaald via een lopende, niet-geregistreerde, aanbieding van effecten.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de beslissing van Kraken, die op 29 januari van kracht wordt, alleen beperkt is tot Amerikaanse klanten. Niet-Amerikaanse klanten worden niet beïnvloed en kunnen de cryptocurrency gewoon blijven verhandelen, evenals derivaten. Kraken gaf tevens aan dat de beslissing ook geen invloed heeft op de toegang van klanten tot het storten, vasthouden en opnemen van XRP.

Kraken is niet de enige spraakmakende crypto-beurs die besloten heeft om XRP op te schorten, aangezien andere beurzen, waaronder Coinbase, Bitstamp en OKCoin, soortgelijke beslissingen hebben genomen na de juridische actie van de SEC.

Als gevolg van al dit slechte nieuws, is de XRP koers de laatste tijd flink gedaald. Zo is te zien dat de prijs vandaag nog maar $0,29 bedraagt en dat het van de vierde plek gestoot is door het opkomende project Polkadot (DOT).

De keuze van de verschillende platforms is natuurlijk logisch, aangezien de juridische strijd met de SEC kan jaren duren als het uiteindelijk tot een echte zaak komt. Als zodanig lopen de beurzen die de token op het platform houden het risico om vervolgd en beboet te worden als de SEC de zaak wint en de rechtbank XRP ook als een niet-geregistreerd effect acht. Hoewel de rechtszaak van de SEC nog lang niet beslist is, zijn de beurzen dus terecht voorzichtig om niet geassocieerd te worden met illegale activa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN