Bitcoin halving

Elon Musk zegt dat de Bitcoin en Ethereum koers wel “hoog lijken”

De wereldberoemde miljardair Elon Musk heeft zich wederom uitgelaten over de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC). Hij ging daarnaast ook in op de koers van de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH).

De CEO van Tesla reageerde op een tweet van Peter Schiff, een cryptocurrency-scepticus en een bekende goud-supporter, die zei dat het edelmetaal beter is dan Bitcoin en fiatgeld. Eerder noemde Elon Musk Bitcoin een “minder domme” versie van contant geld. “Geld zijn slechts gegevens waarmee we het ongemak van ruilhandel kunnen vermijden”, tweette Musk. In een daaropvolgende tweet voegde hij eraan toe: “dat gezegd hebbende, BTC & ETH lijken wel hoog lol.”

Bitcoin steeg vandaag wederom naar een nieuwe recordhoogte van $57.100. De Bitcoin koers is in februari alleen al met bijna 70% gestegen. De recente winst van Bitcoin is gevoed door grote instellingen die interesse toonden in de toonaangevende cryptocurrency. Daarnaast blijft Bitcoin mainstream-exposure krijgen te midden van de aanhoudende enorme winnende rally, waardoor consumenten ook steeds vaker besluiten om de markt te betreden.

Door deze enorme stijging heeft de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies samen heeft bijna $1,7 biljoen bereikt. Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie en dagelijks volume, haalde een record van $2.040,62, wat een wekelijkse winst van ongeveer 12% betekent.

De CEO van SpaceX en Tesla Motors ‘verdedigde’ recentelijk Tesla’s overstap naar Bitcoin door te zeggen dat het bezitten van Bitcoin slechts een beetje beter was dan het aanhouden van conventioneel geld, maar dat het kleine verschil het een betere troef maakte om vast te houden. Als fiat-valuta echter een negatief reële rente heeft, “zou alleen een dwaas niet ergens anders zoeken”, zei Musk in een tweet. Hij ging verder met stellen dat Bitcoin bijna net zo bullshit is als fiatgeld, maar dat Het belangrijke woord ‘bijna’ is. Niet echt een heel sterke verdediging dus…

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN