Bitcoin Nieuws

Investeren in Bitcoin zal leiden tot verlies, aldus directeur Central Bank of Ireland

De directeur van de Central Bank of Ireland, Gabriel Makhlouf, heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de hype omtrent Bitcoin (BTC). Hij verklaarde dat iedereen die in de nummer één cryptocurrency heeft geïnvesteerd, uiteindelijk al zijn geld zou verliezen.

Hoewel hij zich zorgen maakt over het lot van Bitcoin-investeerders, gelooft hij nog steeds dat het geen bedreiging zal zijn voor de economische stabiliteit van het land en daarbuiten. Gabriel ging verder met te zeggen dat, hoewel BTC er veelbelovend uitziet op de markt, Bitcoin-investeerders een neergang van de koningsmunt kunnen verwachten.

Bitcoin-investeerders hebben bescherming nodig

Gabriel maakte bekend dat de centrale bank na zijn onthulling een aanzienlijke taak heeft om Bitcoin-investeerders te beschermen. Veel mensen zijn op dit moment geïnteresseerd in Bitcoin, omdat het enorm terrein wint op de markt. Het vormt echter geen bedreiging voor de financiële stabiliteit, aldus de directeur.

Onlangs zijn veel autoriteiten, waaronder de Europese Centrale Bank, erg kritisch geweest over cryptocurrencies, met name Bitcoin. De president van de ECB, Christine Lagarde, heeft er bij regeringen op aangedrongen om cryptocurrencies te reguleren vanwege eerdere frauduleuze gebeurtenissen.

Het is echter geen verrassing dat verschillende centrale banken hun zorgen over Bitcoin hebben geuit. De cryptocurrency is de laatste maanden flink in populariteit gestegen en steeg gisteren zelfs met 15 procent. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat de bekende CEO van Tesla en SpaceX zijn Twitter-bio veranderde naar “#bitcoin”.

Door de recente gebeurtenissen in de wereld omtrent COVID-19 en de financiële beslissingen vanuit centrale banken, is de kans groot dat de Bitcoin koers zal stijgen, hierdoor is Gabriels bezorgdheid begrijpelijk, maar wellicht niet geheel terecht.

Begrijpelijk maar niet correct

Het is logisch natuurlijk dat centrale banken proberen om Bitcoin te onderdrukken, aangezien het hen buitenspel zou zetten. Het feit dat hij aangeeft dat het geen bedreiging vormt voor de financiële stabiliteit is opvallend, aangezien het huidige monetaire systeem nog nooit zo wankel is geweest. Stabiliteit is dus niet helemaal het juiste woord. Deze mening wordt overigens gedeeld door verschillende andere prominente figuren in de markt. Zo gaf de bekende Bitcoin-bull Mike Novogratz ook zijn mening over de uitspraken van Gabriel.

In een recente tweet was Novogratz het duidelijk oneens met Gabriels Bitcoin-voorspelling. Hij verklaarde dat de cryptomarkt erg dynamisch is en dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin, niet zullen worden beïnvloed. Hij drong er bij investeerders op aan om Bitcoin te blijven kopen en vast te houden, aangezien het een 100 procent veilige investering is.

Hoewel de uitspraken van Novogratz natuurlijk ook niet geheel correct zijn, aangezien geen enkele investering 100% veilig is, zijn de uitspraken van Gabriel nog gekker te noemen. Wij zijn het er echter wel mee eens dat Bitcoin-investeerders voorzichtig moeten zijn, aangezien het een volatiele markt is die gek genoeg nog steeds in zijn kinderschoenen staat. Daarom adviseren wij ook altijd om nooit meer geld te investeren dan dat je kan missen. Maar wij geloven wel dat cryptocurrencies, en blockchain-technologie an sich, de wereld enorm kunnen veranderen. Het zorgt er voor dat de macht weer meer bij de burgers komt te liggen in plaats van bij overheden en/of grote bedrijven, wat uiteindelijk weer leidt tot meer vrijheid.

Hoe denken jullie hierover? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN