Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers ATH inzicht, krijgen we een vergelijkbare run als in 2017?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We hebben een aantal prachtige dagen voor altcoins achter de rug. Met onze Educatiegroep hebben we daar mooi van kunnen profiteren. Helaas komt aan al het moois ook een eind, zullen we maar zeggen. Na een sterke uptrend van bijna 100% zien we voor het eerst een sterke prijsdaling van zo’n 15% op de Bitcoin koers (op het moment van schrijven) en dat was duidelijk voelbaar bij de altcoins.

Ondanks deze sterke daling op de Bitcoin koers, kunnen we eigenlijk wel spreken van het einde van deze uptrend? Gaan we een diepere correctie zien? Of liggen we nog altijd op koers voor een mogelijke nieuwe all time high (ATH)? Vragen, vragen en nog eens vragen. In onze gloednieuwe Bitcoin koersupdate van vandaag proberen we daar een antwoord op te geven. Ook leggen we de vergelijking met de vorige cyclus, het moment in februari 2017 toen we in een soortgelijk scenario zaten als nu.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek is goed te zien dat we een afwijzing hebben laten zien van de high en het -1.618 fibonacci extensielevel. De kans is dus zeer aanwezig dat we mogelijk een diepere correctie gaat zien. De $12.000 zone is nog ver weg, maar dat is nog altijd een prijsgebied waar we mogelijk naartoe zouden kunnen bewegen.

Bitcoin koers

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien dat we een stevige correctie hebben laten zien. We lijken nu tijdelijk support te vinden vlak boven een dagelijkse support zone en het 0.382 fibonacci retracement level. Het is belangrijk om deze zone te behouden. Doen we dat niet is de $12.000 zone zeker geen onrealistisch target voor de Bitcoin koers om naar toe te bewegen.

Bitcoin koers

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is te zien dat we een range break gehad hebben. Het kan een deviatie van de range worden en dit zou kunnen betekenen dat we weer terug in de range belanden, maar daar gaan we op dit moment niet vanuit. Het meest waarschijnlijke is dat we de range low op $17.211 retesten en een bearish retest maken. Een beweging richting de $16.000 is dan zeer aannemelijk. Mochten we toch in de range terug belanden, gaan we de range high op $18.472 hoogstwaarschijnlijk opzoeken en wellichts zelfs de all time high breken, mits we die range high breken en succesvol claimen.

BTC koers

Vergelijking vorige cyclus

In februari 2017 zaten we in dezelfde situatie als nu. Vlak onder de vorige all time high. Toen hadden we de rally doorgezet en een nieuwe all time high neergezet. Na het breken van de all time high zagen we een stijging van ruim 16%, om vervolgens een sterke correctie van zo’n 34% te maken. Mocht de geschiedenis zich herhalen zouden we een Bitcoin koers van $22.835 op kunnen zoeken, voordat we een sterke correctie gaan zien richting de $12.828. Of we dit opnieuw gaan zien is nog maar de vraag. De tijd zal het leren.

Bitcoin

Conclusie

Kortom, macro wise zijn we nog altijd enorm bullish. Mogelijk zit er een diepere Bitcoin koers correctie aan te komen. Mochten we de range terug claimen, kunnen we ons wellicht op gaan maken om ditmaal wel de all time high te breken

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN