Bitcoin geldautomaten

Bitcoin koers crasht daalt onder de $17.000, maar wat zou de reden kunnen zijn?

De Bitcoin koers is in één dag tijd ongeveer met $3.000 gedaald en dit zorgde ervoor dat de koningsmunt onder de $17.000 dook. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom deze dump gebeurd is. Zo waarschuwde de Algemeen directeur van CryptoQuant, Ki Young Ju, onlangs dat grote Bitcoin-houders hun activa aan het verplaatsen zijn naar de bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase.

Bitcoin koers kan nog naar $13.800 dalen

Bovendien is er een oude gezegd: wat omhoog gaat komt ook weer omlaag. Een correctie zou overigens een natuurlijk gevolg zijn van een dergelijke Bitcoin rally. Dit was, tot voor deze dump, nog niet gebeurd en de Bitcoin koers steeg haast aan één stuk door. Zo is de prijs sinds begin september bijna met 2x verdubbeld. Bitcoin-analist, MagicPoopCannon, gaf recentelijk ook aan dat hij gelooft in een terugval. Hij gaf aan dat, als Bitcoin zal dalen, het hoogstwaarschijnlijk de support van $13.800 zal testen.

Naast MagicPoopCannon zijn er ook andere analisten die hebben gewaarschuwd voor een terugval. CNBC-presentator Brian Kelly en Tone Vays voorspelden beide een dip naar $14.000.

“Ik verwacht een pullback naar 14k.”

Bitcoin koers

Een andere reden van de Bitcoin koers dip zou de verhoogde FOMO kunnen zijn. De Crypto Fear & Greed Index laat zien dat het sentiment in de markt ‘extreme hebzucht’ is en dat er een correctie op de loer ligt. Een index van 93 is historisch gezien een indicator dat de markt overbelast is en er waarschijnlijk een correctie aankomt.

Bitcoin

Waarschuwingen over Amerikaanse regelgeving

Verder lijkt het erop dat de Verenigde Staten van plan is om een nieuwe regelgeving in te voeren. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, gaf aan dat hij vorige week geruchten hoorde dat het Amerikaanse ministerie van Financiën van plan is om een nieuwe regelgeving met betrekking tot hardware wallets invoeren. De regels zouden ervoor moeten zorgen dat crypto-exchanges gebruikers moeten verifiëren die hardware wallets gebruiken, voordat een transactie wordt voltooid. Armstrong zei hier het volgende over:

“Als deze crypto-regelgeving uitkomt, zou dat een vreselijke erfenis zijn en langdurige negatieve gevolgen hebben voor de VS. In de begintijd van het internet waren er mensen die riepen om het te reguleren, zoals de telefoonmaatschappijen. Godzijdank deden ze dat niet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN