Bitcoin viert vandaag zijn 12e verjaardag

Vandaag is het precies 12 jaar geleden dat de whitepaper van ’s werelds grootste en bekendste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), gepubliceerd werd. Hoewel de officiële verjaardag van de munt vandaag pas is, hebben beroemdheden als Charlie Sheen, David Hasselhoff en Gilbert Gottfried al een voorschot genomen. Tevens heeft Halborn, een blockchain-cyberbeveiligingsbedrijf, een video uitgebracht om de digitale valuta een gelukkige verjaardag te wensen.

Ook Wu-Tang Clan-producer en rapper, RZA, had iets te zeggen over de verjaardag van de koningsmunt. Hij zei het volgende:

“Ik wil dit versturen omdat Bitcoin 12 wordt, op 31 oktober, dat is op Halloween. Weet je, Bitcoin is gemaakt door de anonieme Satoshi Nakamoto die zijn ding deed. Ik wil hier één ding over zeggen: als je er niets van weet, kun je het maar gaan leren, want yo … aan het eind van de dag kunnen wetenschappers iets creëren, maar de waarde van alles is wat we eraan geven. De Bitcoin-revolutie is begonnen.”

Van ver gekomen

Satoshi Nakamoto publiceerde de whitepaper in 2008 waarin werd beschreven wat cryptocurrency is en hoe het werkt. In de 12 jaar die daarop volgde is er natuurlijk veel gebeurd. Zo is de eerste bekende koers van Bitcoin $0.000764 en vandaag de dag staat de koers op een indrukwekkende $13.600.

Tevens is er momenteel een overvloed aan steun, aangezien een groot aantal bedrijven, PayPal, MicroStrategy en Square, besloten hebben om de markt te betreden.

Andere bedrijven zoals Grayscale, de grootste cryptofondsbeheerder, hebben ook iets te vieren, want de gigant heeft momenteel 5,9 miljard onder beheer, waarvan het meerendeel in het Grayscale Bitcoin Trust geïnvesteerd is.

COVID-19 heeft positieve invloed gehad op de adoptie van Bitcoin

De vraag naar Bitcoin neemt over de hele wereld toe naarmate meer landen en individuen de aantrekkingskracht ervan beginnen te beseffen. Een recent rapport van Grayscale geeft ook aan dat de uitbraak van COVID-19 een grote invloed gehad heeft op de recente groei van de Bitcoin koers.

In het rapport werd duidelijk dat in 2020 de interesse onder particulieren flink is toegenomen. Het onderzoek gaf het volgende aan:

“De rente neemt toe: meer dan de helft van de VS investeerders zijn geïnteresseerd in investeren in Bitcoin. In 2020 toonde meer dan de helft (55%) van de ondervraagden interesse in Bitcoin-investeringen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 36% van de investeerders die zeiden dat ze geïnteresseerd waren in 2019.”

Tevens werd duidelijk dat, van degenen die aangaven te investeren in Bitcoin, 83% dit in het afgelopen jaar heeft gedaan.

Daarnaast gaf 63% van de respondenten, die de afgelopen vier maanden in Bitcoin hadden geïnvesteerd, aan dat de COVID-19-pandemie een impact had op hun beslissing. Bovendien vond 39% Bitcoin aantrekkelijker vanwege de pandemie. Slechts 13% zei dat de gebeurtenissen rond COVID-19 de asset minder wenselijk maakten:

“Volgens respondenten lijkt Bitcoin een aantal kenmerken te delen met investeringen in veilige havens. De schaarste van Bitcoin, het verifieerbare karakter, het gebrek aan correlatie met wereldwijde markten en het feit dat het niet wordt gecontroleerd door overheidsorganisaties zijn kenmerken die Bitcoin vergelijkbaar maken met traditionele investeringen in veilige havens.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!