Ripple koers

Ripple gaat wellicht naar Japan verhuizen

Zoals eerder aangekondigd speelde het bekende Amerikaanse blockchain-bedrijf Ripple al een tijdje met het idee om naar een ander land te verhuizen. De reden hiervan was omdat de Verenigde Staten geen eenduidige regulering omtrent cryptocurrencies en blockchain-technologie heeft, waardoor het bedrijf het gevoel kreeg dat het tegengewerkt werd.

Nu is echter het nieuws naar buiten gebracht dat Japan de meest waarschijnlijke optie voor het bedrijf, aangezien daar gunstigere reguleringen zijn voor de ontluikende industrie. Dit volgens een aankondiging die kwam van de voorzitter van SBI Holdings, Yoshitaka Kitao, tijdens de briefing over de financiële resultaten.

MoneyTap, de app van het bedrijf, heeft de transitie naar Japan geïnspireerd toen het bedrijf, samen met 38 Japanse banken, van plan was om erin te investeren. Enkele van de banken die interesse hebben getoond in MoneyTap zijn de Shimane Bank, Shimizu Bank en Shinsei Bank.

Ripple bespreekt momenteel de MoneyTap-app met drie andere banken. De app zal de missie van peer-to-peer voortzetten en iedereen in staat stellen geld over te maken naar mensen en bedrijven over de hele wereld.

Dhr. Kitao gelooft dat de betalingen gratis kunnen plaatsvinden. De app is niet alleen een enorme hit in Japan, maar ook banken zoals Chikuho bank, Kyushu Electric en meer werken samen met Ripple om een ​​digitale valuta uit te geven.

De bedrijven zijn van plan om bij banken in heel Japan aan te dringen op cryptocurrencies. Midden in een wereldwijde pandemie is Japan een van de landen waar fantastische kansen liggen voor bedrijven zoals Ripple, aangezien de blockchain-industrie het afgelopen jaar opbloeide.

Daarnaast is de sector in 2019 met 30% gestegen, omdat het vriendelijke beleid ruimte heeft gelaten voor constante groei. In juli 2020 waren er in Japan 430 blockchain-bedrijven en 64% van dergelijke bedrijven is puur op blockchain-gericht. Een groot deel van de producten uit de Japanse blockchain-industrie zijn gericht op boekhouding en financiën. Dit aantal zal naar verwachting blijven groeien, vooral als een blockchain-gigant zoals Ripple besluit om zich in het land te gaan vestigen.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN