PayPal cryptocurrencies

Gerucht: PayPal gaat samenwerken met Paxos om cryptocurrencies aan te bieden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is vandaag weer wat nieuws te melden over de veelbesproken stap van PayPal om cryptocurrencies aan te gaan bieden. Zo zou het bedrijf, naar verluidt, Paxos gekozen hebben voor de levering van cryptocurrencies voor de nieuwe service. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

De bron gaf verder aan dat een formele aankondiging van het nieuws deze week al aangekondigd zou worden.

Grote stap voor Paxos

Het zou een geweldige ontwikkeling zijn voor het in New York gevestigde Paxos, dat vorige week Paxos Crypto Brokerage lanceerde en zijn eerste klant aankondigde in Revolut US. Vooral omdat het hiermee veel grote spelers van zich af weet te slaan. Zo zou de in San Francisco gevestigde cryptocurrency exchange Coinbase, die een langdurige relatie heeft met PayPal, ook in de rij staan ​​om een ​​soort van white-labeled crypto-aanbod te bieden. Daarnaast werd de Europese beurs Bitstamp (die crypto-liquiditeit biedt aan Revolut in het VK) ook genoemd als mededinger.

In een blogpost die vorige week werd gepubliceerd, zei Charles Cascarilla, CEO van Paxos, dat de nieuwe makelaarsdienst van het bedrijf een “omslagpunt” zou kunnen zijn voor de cryptocurrency-markt, wat suggereert dat er meer klanten onderweg waren, “van fintech-apps tot banken tot makelaars tot e-commercemerken.”

In een ander interview met The Block zei Cascarilla verder dat Paxos bereid is zijn eigen interne beurs, itBit, op te schalen om te voldoen aan de eisen van nieuwe klanten.

De nieuwe Paxos-brokerage, een API-gebaseerde oplossing om crypto-services gemakkelijk uit te rollen voor bedrijven, maakt het mogelijk om cryptocurrency te kopen, verkopen, houden en verzenden – terwijl alle aspecten van de naleving van de regelgeving worden afgehandeld – en is tevens een gekwalificeerde bewaarder en wettelijk toegestaan ​​om namens institutionele beleggers goud en digitale activa, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), aan te houden.

Genoeg kansen voor PayPal

Door deze stap zou PayPal echter tot één van de meest prominente reguliere bedrijven behoren die cryptocurrency-aankopen aanbiedt, samen met Square en Robinhood. Het is alleen nog niet precies duidelijk welke cryptocurrencies PayPal van plan is om aan te gaan bieden, maar er zijn kansen genoeg in de crypto-markt.

Square, het bedrijf voor crypto-betalingen gelanceerd door Twitter-CEO Jack Dorsey, zag zijn inkomsten uit Bitcoin-handel de afgelopen jaren flink groeien. Het bedrijf rolde medio 2018 Bitcoin-aankopen uit in zijn Cash-app en rapporteerde $306 miljoen aan Bitcoin-inkomsten in het meest recente winstrapport.

Ondertussen bood Robinhood, de fintech-app die de voorkeur geniet van een nieuwe generatie daghandelaren, voor het eerst crypto aan in februari 2018. Robinhood had meer dan 2 miljoen downloads in het kwartaal dat het Robinhood Crypto uitbracht, het hoogste aantal ooit van het bedrijf.

Zoals gezegd zijn er dus genoeg kansen voor PayPal om geld te verdienen in de crypto-markt. Daarnaast is het bereik van de betalingsverwerker natuurlijk gigantisch en dit kan ervoor zorgen dat veel nieuwe mensen de markt besluiten te betreden. Dit maakt op zijn beurt de crypto-markt weer groter en de incentive voor PayPal nog aantrekkelijker om in deze markt te opereren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN