Bitcoin koers vindt support boven $11.000, wat is de volgende move?

De Bitcoin (BTC) koers heeft zijn support gevonden boven de $11.000 en lijkt langzaam en gestaag te stijgen. De afgelopen dagen hebben bears geprobeerd om een ​​scherpe uitverkoop teweeg te brengen, maar deze verkoopdruk werd snel opgekocht door de bulls.

Bovendien hielp het nieuws van Square mee, dat een investering van $50 miljoen in Bitcoin heeft aangekondigd, om de prijs omhoog te krijgen. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond de $11.600.

Toch blijven de meningen over de korte termijn trend van de Bitcoin koers echter verdeeld. Een aantal bekende analisten zijn momenteel ook onzeker over de korte termijn toekomst van de BTC prijs. 

Wat kunnen we in de aankomende perioden verwachten?

Waar de volgende markttrends waarschijnlijk grotendeels van afhangt is of Bitcoin al dan niet zijn $11.600 resistance kan breken en daarboven stand kan houden. Blijft de koningsmunt onder dit niveau handelen, dan zou dit tot een ernstige neerwaartse trend kunnen leiden.

Een cryptocurrency handelaar gaf onlangs aan dat Bitcoin zojuist een bullish TK-kruis boven zijn cloud heeft gemaakt. Hij merkte op dat dit historisch gezien leidt tot een scherpe opwaartse beweging, met een slagingspercentage van 80%.

Bitcoin koers
Bron: Twitter

Een herhaling van de geschiedenis zou best weleens kunnen betekenen dat de Bitcoin koers naar $20.000 kan stijgen.

Heb je nog geen account op de grootste cryptocurrency exchange Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Bitcoin koers

Analist: Bitcoin koers op weg naar $13.000

Een cryptocurrency analist die gespecialiseerd is in marktcycli, deelde onlangs de onderstaande grafiek met de prijsactie van Bitcoin. Deze grafiek lijkt erg veel op het pad dat de markt is ingeslagen in de laatste marktcyclus, van 2013 tot 2016. De analist voorspelt dat de Bitcoin koers binnenkort een aanzienlijke stijging kan laten zien, met een prijs van $13.000 per BTC.

Bitcoin koers
Bron: Twitter

Onlangs plaatsten wij ook een gloednieuwe Bitcoin koers analyse van Beneluxcrypto. Daan deelt daarin dat hij voor de short-term vooralsnog meer bullish is dan bearish. In zijn analyse gaf hij aan dat hij de $11.000-zone en de diagonale support (trendline) van de daggrafiek goed in de gaten houdt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!