Ripple koers

Ripple bestuurslid: XRP koers zal gecorreleerd blijven met Bitcoin en Ethereum

Chris Larsen, de uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Ripple, zegt dat handelaren niet mogen verwachten dat het op XRP gebaseerde overmakingsplatform van het bedrijf invloed heeft op XRP koers. Dit zei Larsen in een interview op de LA Blockchain Summit.

Daarnaast gaf hij aan dat de waarde van XRP veel meer gecorreleerd zal blijven met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH):

“Als je kijkt naar de XRP Ledger en XRP de gedecentraliseerde digitale valuta, dan is het meeste van wat er in dat ecosysteem gebeurt, echt gecorreleerd met Bitcoin en Ethereum. Laten we zeggen dat het lijkt op $100 miljard handel per jaar. De overgrote meerderheid is verbonden met wat er gebeurt in de algemene markt en wordt aangedreven door alle dingen die Bitcoin en Ethereum aansturen. Is het een waardeopslag? Is het misschien gewoon iets dat we waarderen in een gedigitaliseerde, geglobaliseerde toekomst? Is het speculatie? Dat gebeurt allemaal in zijn eigen economische realiteit, volledig los van waar Ripple op gefocust is.”

Jeff John Roberts, een law, tech en crypto-verslaggever bij Fortune Magazine, vroeg ​​Larsen vervolgens of Ripple zou overwegen om als adviseur of consultant voor centrale banken te dienen, en of dit het bedrijf zou openstellen voor verdere beschuldigingen van “XRP’s opperheer”.

Larsen reageerde hierop met aangeven dat Ripple’s XRP-aangedreven grensoverschrijdende betalingsproduct, On-Demand Liquidity, slechts een klein deel van de XRP-markt vertegenwoordigt en dat het bedrijf graag met een centrale bank zou werken. Hij zei:

“Weet je, kijk je naar ODL [On-Demand-Liquidity], de afgelopen twee jaar is dat ongeveer $2 miljard, dus het is maar een fractie van de algehele ervaring die in die markten plaatsvindt. Dus ik denk dat Ripple als organisatie – we kijken alleen naar hoe je een product / markt past. Dus als er een product / markt is die past bij een centrale bank die digitale valuta’s wil verkennen, dan zijn we absoluut betrokken.

Het is gewoon iets anders, maar we denken dat het iets waardevols is. We vinden dat elke centrale bank discussies zou moeten voeren over een digitale valuta. En vooral met de snelheid waarmee China het heeft omarmd, moeten de rest van de grote economieën op dit punt een beetje relevant blijven en voorop blijven lopen.”

De voormalige Ripple-topman merkt ook op dat digitale activa vanuit de centrale bank enorm verschillende vormen kunnen aannemen:

“De ene digitale valuta vanuit de centrale bank kan zo verschillend zijn van de andere, niet alleen de valuta erachter, maar nogmaals – waarvoor gaan ze het laten gebruiken? De meest radicale zou zijn dat consumenten rechtstreeks naar hun centrale bank kunnen gaan. Dat is waarschijnlijk zo’n radicale stap – je zou de banken wegknippen – ik zie dat gewoon niet gebeuren, dus er is waarschijnlijk een vorm van werken met banken, misschien met portefeuilles. Er zullen gewoon veel gradaties zijn in wat je ermee kunt doen, wat de impact op de wereld zal vergroten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN