Bekende crypto-analist voorspelt Bitcoin koers van $4.000

De populaire crypto-analist, die tevens de recente daling van de Bitcoin koers richting de $10.000 voorspelde, waarschuwt nu voor een nieuwe daling. De analist, die bekendstaat als @CryptoWhale, heeft op Twitter zijn volgers en ‘buy-the-dip’ -kopers gewaarschuwd dat de kans groot is dat de Bitcoin koers de komende tijd met 60% kan gaan dalen.

Hij tweette het volgende:

Bitcoin koers

“Terwijl Bitcoin en aandelen de komende maanden langzaam door hun magische ondersteuningslijnen duiken, is het gebruikelijke gezegde: ‘koop de dip’.

Zoom uit en je kan zien dat je hier geen ‘dip’ aan het kopen bent. Je koopt nog steeds tegen een premium van 300% vanaf het dieptepunt in maart.”

De handelaar ging verder met aangeven dat BTC zich waarschijnlijk terugtrekt tot onder de $4.000, waarbij hij eerst de ‘zwakke handen’ uit de markt gaat schudden, voordat de koningsmunt een pad naar recordhoogtes vrijmaakt.

Bitcoin koers

“Zoals ik al eerder heb vermeld, is de kans groter dat we terugkomen onder de $4.000 voordat we ATH’s bereiken. Je zou voor de zekerheid extra geld aan de zijlijn moeten hebben. Ik voorspel ook dat de dollar op korte termijn mooi zal aantrekken, aangezien beleggers daar (voorlopig) naar terugvluchten.”

CryptoWhale zegt dat regelgeving op de korte termijn een verlammende impact kan hebben op de cryptoprijzen. Hij zei het volgende:

“Bitcoin ging van $13.500 naar $3.500 nadat president Trump een enkele tweet plaatste, waarbij hij het aan de kaak stelde. Stel je de paniek op de markten voor wanneer cryptocurrency-regelgeving uiteindelijk wordt toegevoegd. In februari zei Steven Mnuchin dat ze van plan waren om het dit jaar in te voeren.”

Andere Twitter-gebruikers zeggen echter dat dit een misleidend argument is, en merken op dat de Bitcoin koers al begon te dalen voordat Trump erover tweette. Ze wijzen er ook op dat het merendeel van de verliezen van Bitcoin samenviel met de pandemie-gerelateerde beursdaling in maart.

Crypto Whale gelooft desalniettemin dat regelgeving op de lange termijn goed zal zijn voor de crypto-industrie, maar Bitcoin en altcoins op korte termijn zal “vernietigen”.

De analist is ook uitgesproken bearish over de meeste gedecentraliseerde finance-projecten (DeFi). Hij zegt dat handelaren extreme ijver moeten betrachten, en waarschuwde door het volgende te zeggen:

“Belangrijk bericht als we doorgaan met de Bitcoin bearmarkt:

– Hier kopen is riskant
– Je kan al je geld verliezen
– Vermijd DeFi Scam Tokens (99%)
– FOMO niet op kleine bounces
– Open geen longs met een hoge hefboomwerking
– Probeer geen vallend mes te vangen
– Hou je emoties in bedwang”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!