DeFi Nieuws

DeFi-hype lijkt bekoeld te zijn, aangezien top munten met meer dan 50% gedaald zijn

De afgelopen tijd lijkt het in de crypto-markt alleen maar te gaan over DeFi. De vrij nieuwe markt is de afgelopen tijd hard gegroeid en de projecten in deze markt hebben enorme winsten weten te boeken. Het is echter zo dat de hype nu iets bekoeld lijkt te zijn, aangezien sommige van de best presterende tokens in de sector grote verliezen hebben geleden (en nog steeds lijden).

Bitcoin koers correctie zorgt voor grote verliezen in de markt

Het is natuurlijk zo dat de afgelopen week de totale markt hard gedaald is. Zo is de totale marktkapitalisatie met 20% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in 2020, van ongeveer $400 miljard naar $327 miljard. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de Bitcoin koers niet wist om de $12k te overtreffen en terugviel naar een dieptepunt van ongeveer $9.900. Op het moment van schrijven staat de koers op $10.157.

Door deze daling van de koningsmunt, zijn andere cryptocurrencies ook hard gevallen. Zo is de Ethereum koers van een jaarlijks hoogtepunt van ongeveer $483 helemaal teruggevallen naar een $320. Op het momen van schrijven is de koers weer wat geklommen en staat op $341.

DeFi-markt hevig gecorrigeerd

Door deze flinke correctie op de koningsmunt en op Ethereum, heeft de DeFi-markt ook grote verliezen geleden. Zo toont een recent onderzoek van Messari aan dat de zes belangrijkste DeFi-tokens 50% of meer hebben verloren in de afgelopen week.

Zoals hierboven te zien is, is Curve Finance-token CRV momenteel de grootste verliezer met een inzinking van meer dan 65% in de afgelopen zeven dagen. Volgens Uniswap.info wist de Curve DAO-token de $50 te bereiken, net nadat het half augustus werd gelanceerd. In een patroon dat lijkt op een voor de meeste altcoins na hun run in 2017, is CRV met meer dan 95% gezakt tot onder $2.

De rest van de munten die met meer dan 50% gedaald zijn omvatten; Meta’s MTA, bZx Network’s BZRX, Ren’s REN-token, Airswap’s AST, en Wrapped Nexus, WNXM. Dat zijn niet de enigen, aangezien een hele reeks DeFi-protocoltokens de afgelopen week zijn gehavend, waaronder BAL, UMA, KAVA, BNT, SNX, YFI en KNC, die allemaal tussen 30% en 40% verloren hebben in de afgelopen periode. Het is echter wel zo dat veel van deze tokens dit jaar enorme stijgingen hebben doorgemaakt, dus een correctie was te verwachten en waarschijnlijk ook wel nodig.

SushiSwap is ook hard gedaald

We hebben deze week en vorige week al geschreven over de welbekende munt SUSHI. Het project maakt een heftige periode door, aangezien de oprichter vorige week besloot om al zijn munten te verkopen en het project te verlaten. De anonieme oprichter, bekend als Chef Nomi op Twitter, heeft de controle overgedragen aan de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried.

Gisteren werd al duidelijk dat Bankman-Fried wat wijzigingen door wil voeren om het project te verbeteren en gedecentraliseerder te maken. Zo gaf hij aan dat het project voor drie grote uitdagingen staat die prioriteit moeten krijgen, namelijk:

  1. Ervoor dat de migratie naar community controle succesvol verloopt.
  2. Ervoor zorgt dat er een multisig-overgang plaatsvindt.
  3. En dat er zoveel mogelijk TVL (total value locked) door transacties wordt behaald.

Door al deze perikelen is de koers van $SUSHI hard gedaald. Momenteel is de koers met ruim 80% gedaald. Na de lancering steeg de tokenprijs tot boven de $11, maar in zijn kortstondige bestaan is de koers alweer gedaald tot $2,43 op het moment van schrijven.

Een recent onderzoek door Glassnode stelt echter dat SUSHI, zelfs tegen de lage prijzen van vandaag, nog steeds overgewaardeerd is vanwege zijn inflatoire economische model. De on-chain analytics provider gaf namelijk aan dat $0,31 een realistische prijs is voor de token.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN