Bithumb DEX

Gedecentraliseerde finance (DeFi) markt ziet daling van meer dan 20%

De Gedecentraliseerde finance (DeFi) markt is flink geraakt en daalde met meer dan 20% sinds het hoogtepunt van $9.512 miljard.

DeFi is de laatste tijd enorm populair en de markt wist constant nieuwe records te breken. De afgelopen maand passeerde de hoeveelheid cryptocurrency die is vergrendeld in smart DeFi-app-contracten zelfs de $8 miljard. In de tussentijd is dat zelfs opgelopen naar $9.512 miljard.

De daling van activa opgesloten in gedecentraliseerde finance platforms werd bekendgemaakt door het team van Unfolded. Het team deelde vandaag de onderstaande grafiek op Twitter en zei:

“Eerste grote DeFi-correctie -22% lager dan het hoogtepunt.”

Op het moment van schrijven staat de huidige hoeveelheid cryptocurrency die is vergrendeld in smart DeFi-app-contracten op $7.73 miljard, volgens cijfers van DeFipulse.com. De daling van de totale waarde van digitale activa opgesloten in DeFi begon rond 2 september na het bereiken van zijn hoogtepunt. Dit gebeurde ongeveer tegelijk met de Bitcoin koers daling van $12.000 richting $10.000.

Mogelijk twee theorieën van Bitcoin koers daling

Er zijn naar verluidt twee mogelijke theorieën over waarom de Bitcoin koers zo hard daalde. Bitcoin miners zouden wellicht hun ‘bags’ met Bitcoin (BTC) op meerdere cryptocurrency exchanges hebben verkocht. Daarnaast is bekend dat Bitcoin sterk gecorreleerd is met de aandelenmarkt en die markt ging fors onderuit. Ook Ethereum werd flink geraakt door de daling vanwege de correlatie met Bitcoin. Yield farmers hebben wellicht besloten dat het tijd was om te stoppen met hun winst te sparen, zoals uitgelegd in de volgende tweet.

De reden dat ETH op dit moment zo veel zwakker is dan $BTC, is omdat er heel veel opgesloten zat in deze DeFi kluizen en er maar weinig werden verkocht op weg naar boven. Nu haasten al deze ‘farmers’ zich om te ‘unstaken’ en te verkopen. Welkom in de realiteit, nerds.”

Bron: Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN