Ethereum koers

Aantal cryptocurrency opgesloten in DeFi bereikt $8 miljard

Een van de belangrijkste en meest populaire trends van dit moment in de crypto-markt is gedecentraliseerde finance (DeFi). De markt is steeds populairder geworden en weet keer op keer records te verbreken. Zo tonen de laatste cijfers aan dat de markt in de gehele maand augustus is blijven stijgen, ondanks het feit dat de Bitcoin koers het niveau van $12.000 niet wist te houden.

Volgens de data-analysesite DeFi Pulse heeft de hoeveelheid cryptocurrency die is vergrendeld in smart DeFi-app-contracten deze week de $8 miljard gepasseerd, en staat op het moment van schrijven op $8,66 miljard. Dit betekent echter dat dit cijfer in de afgelopen maand meer dan verdubbeld is. Het aantal cryptocurrency in smart contracts stond in juli namelijk ‘maar’ op $4,19 miljard.

Het grootste deel van die groei kwam in het begin van de maand, en bereikte op 16 augustus $7 miljard. Vervolgens zag de markt een meer geleidelijke stijging tot $8 miljard, een cijfer dat op 26 augustus bereikt werd.

Bijna vanaf het begin van de ‘DeFi-boom’ was Maker het leidende protocol, met een aanzienlijke voorsprong op haar rivalen. Het project werd echter kortgeleden van de troon gestoten door de Aave, waardoor Maker momenteel op de nummer 2 positie staat.

Aave staat zoals gezegd momenteel bovenaan de lijst en heeft ruim $1,55 miljard aan cryptocurrency opgesloten in haar smart contracts, een bedrag dat in iets meer dan twee weken bijna verdrievoudigd is. Het had op 13 augustus ‘slechts’ $529,6 miljoen opgesloten, maar schoot de volgende dag met bijna $428 miljoen omhoog en is sindsdien blijven stijgen.

Vandaag de dag beheert Aave meer dan 18% van de totale crypto die vandaag in DeFi-contracten vergrendeld zit. De munt is zo populair dat de prijs van Aave’s LEND-token het afgelopen jaar meer dan 20.000% gestegen is.

Maker, momenteel de nummer 2 op de lijst, heeft in augustus een veel stabielere groei gekend, van $1,28 miljard opgesloten in smart contracts op 1 augustus tot $1,43 miljard sinds gisteren. De nummer 3, Curve Finance, loopt echter niet ver achter met $1,26 miljard.

De marktkapitalisatie van DeFi is de laatste tijd op dezelfde manier geëxplodeerd, volgens CoinGecko staat het cijfer momenteel op $15,5 miljard. Dat cijfer bedroeg onlangs op 9 augustus ‘slechts’ $11 miljard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN