Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers zal wellicht de $10.500 gaan testen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het is Bitcoin (BTC) in de afgelopen paar dagen niet gelukt om het weerstandsniveau van $12.000 te breken. Dit zorgde logischerwijs voor een retracement en dat kwam niet als een verrassing. De Bitcoin koers daalde gisterochtend nog naar $11.377 en staat op het moment van schrijven op $11.573, volgens cijfers van Binance.

Bitcoin koers zal wellicht naar $10.500 dalen

Het feit dat de Bitcoin koers het weerstandsniveau van $12.000 niet kon breken baart verschillende cryptocurrency analisten zorgen. Een cryptocurrency handelaar suggereert zelfs dat Bitcoin op korte termijn richting de $10.500 zal gaan dalen. Op 21 augustus deelde hij de onderstaande grafiek en merkte de divergentie op die zich heeft gevormd tussen de prijs van Bitcoin, de RSI en AO-indicator.

“De dagelijkse grafiek ziet er echter erg wankel uit. Volumes dalen, momentum vervaagt. Tenzij het boven $12,3k sluit en bearish divs ongeldig maakt, anders gaan we waarschijnlijk naar het midden van $10k.”

Bron: Twitter

Bitcoin breekt Rising Wedge

De mannen van CryptoCoinTalk (Klik hier voor hun Telegram kanaal) hebben in gesprek met ons aangegeven dat we de rising wedge naar onder hebben gebroken. Volgens de twee analisten zullen de altcoins bullish worden als BTC meer in consolidatie komt en minder volatiel is. Ze voegden nog het volgende eraan toe:

“Het is belangrijk dat we de supportzone op $11.149 tot $11.268 weten te behouden. Mochten we die namelijk verliezen gaan we waarschijnlijk momentum omlaag krijgen en is de kans groot dat we het prijsgebied van $10.515 tot $10.075 gaan opzoeken.”

Bron: Tradingview

$10.500 is een cruciaal niveau

Als Bitcoin de $10.500 weer zal gaan opzoeken dan is dit een cruciaal niveau die behouden moet worden, volgens analisten. Cryptocurrency analist ThinkingUSD gaf het volgende aan:

“Niveaus om in de gaten te houden op $BTC als we blijven dalen: $11,2-11k & $10,6k. Als deze twee belangrijke steunpunten worden gebroken, dan kan dit een trendverschuiving op middellange tot lange termijn signaleren. Tot nu toe is er de afgelopen weken geen poging gedaan op $11.000.”

Bron: Twitter

Bitcoin koers analyses

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN